За кошти бюджету будують дитячі садочки

Капітальний ремонт дитячого садочка у с. Грабовець та сільського стадіону у Підгір’ї Богородчанського району проводився у 2012 році коштом бюджету розвитку. 

З цією метою Богородчанській районній державній адміністрації були передбачені кошти: 91 тис. грн. на ремонт стадіону у с. Підгір’я і 80 тис. грн. – на капітальний ремонт Грабовецького дитячого садочка, повідомляють в департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації у відповідь на поширену не так давно у місцевих Інтернет-виданнях інформацію депутата обласної ради Тараса Парфана, до речі, заступника голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, про те, що при цьогорічному розподілі обласного бюджету (на бюджетній комісії) кошти на ремонт закладів бюджетної сфери Богородчанщини не враховані «через неефективні дії влади», що «появились нові об’єкти», називаючи їх «марною тратою коштів». 

Чиї дії представник найвищої влади в області Тарас Парфан називає «неефективними» - питання риторичне… Адже кошти обласного бюджету розподіляє постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, одним із очільників якої є Тарас Парфан (голова комісії - Юрій Бабій).

 Замовником виконання згаданих ремонтних робіт на Богородчанщині була Грабовецька сільська рада.
Станом на 1 січня поточного року роботи були виконані на суму 78 тис. грн. 

Проте підряднику дійсно оплачено лише аванс в сумі 24 тис. грн. В органах державного казначейства зареєстровано кредиторську заборгованість в сумі 23,35 тис. грн. 

На ремонт стадіону у с. Підгір’я із передбачених 91 тис. грн. фактично оплачено 27,3 тис. грн. Також зареєстровано кредиторську заборгованість у сумі 63,7 тис. грн. 

Щодо стурбованості депутата Тараса Парфана заміною ліфітів в адмінбудинку, який, як комунальне приміщення, - в управлінні обласної ради. У департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА зазначають: відповідно до наказу №190 Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду ще від 2009 року «Про затвердження Правил будови та безпечної експлуатації ліфтів», термін експлуатації цих ліфтів у поточному році завершився. Щоправда, Тарас Парфан стверджує, що на бюджетній комісії, де він у цій каденції обласної ради працює заступником голови, за заміну ліфтів в адмінбудинку проголосували представники «майже усіх політичних сил, окрім «Удару». 

У листі-відповіді з облдержадміністрації на депутатський запит Тараса Парфана з приводу згаданих об’єктів у Богородчанському районі йдеться: «Зазначене питання може бути вирішене у встановленому порядку при здійсненні пооб’єктного розподілу коштів від перевиконання обласного бюджету за підсумками його виконання за перше півріччя 2013 року, у разі прийняття рішення щодо спрямування частини вказаних коштів на капітальні видатки». А хто «ділить» кошти з перевиконання обласного бюджету ? Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, заступником голови якої є Тарас Парфан.

 

Леся, 18.04.2013 09:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини