Михайло Вишиванюк - коломиянам: Лише спільними зусиллями влади і громади можна досягти максимального результату

В «прямому ефірі» регіональної телерадіокомпанії ТРК «НТК» («Нове телебачення краю») з мешканцями Коломийщини спілкувався голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, у програмі «Коломия думає».

Перше питання стосувалося ситуації з підтопленнями територій не лише Коломийщини, а й всієї області. Михайло Вишиванюк наголосив, що великої повені спеціалісти не прогнозують, проте всі служби у повній готовності. «Нещодавно ми провели розширену нараду з керівниками відповідних управлінь, які підтвердили свою повну готовність. Ситуацію тримаємо під контролем, на території всієї області розставлено пости, і мені кожні дві години відповідальні служби доповідають про ситуацію. Є незначні підтоплення які не загрожують населенню», – розповів очільник області. 

Цікавила глядачів телеканалу і ситуація з ремонтом автошляхів. Михайло Вишиванюк визнав, що в порівнянні з Львівською та Закарпатською областями на Івано-Франківщині дороги найгірші. 
«З питанням щодо стану автошляхів Івано-Франківщини та приведення доріг у відповідний стан обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України, - повідомив коломиянам Михайло Вишиванюк. - Найближчим часом на Прикарпаття приїде урядова комісія, яка ознайомиться з нашими проблемами та визначить реальний справ речей. Наразі не робимо капітальних ремонтів доріг, але на ямкові ремонти виділили 40 мільйонів гривень. Я сам їжджу по наших дорогах і знаю про проблеми, робимо все можливе», – зазначив голова ОДА. 

За його словами, «в проблемах з дорогами» винна не лише погода та неякісний бітум, а й недотримання технологій, за що відповідальні чиновники понесуть відповідальність. В області вже порушено декілька кримінальних справ. 

Впродовж години Михайло Вишиванюк відповідав не лише на запитання ведучої, а й на багато дзвінків в студію мешканців Коломийщини. Хвилювали людей питання господарки міста та району, проблеми в соціальній сфері та, звичайно ж, можливість громадськості впливати на прийняття рішень, що стосуються їх територій проживання. Голова ОДА наголосив: при кожному обласному департаменті, управлінні створені і діють Громадські ради, «без підпису голови яких не відбуватиметься прийняття жодного рішення». «Лише спільними зусиллями влади і громади можна досягти максимального результату», – переконаний Михайло Вишиванюк. 

Довідково 
З усіх проблемних питань, озвучених коломиянами під час спілкування у «прямому ефірі» з головою облдержадміністрації, керівники відповідних структур отримали окремі доручення Михайла Вишиванюка.

Леся, 08.04.2013 09:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини