Група «Галичина» вимагає коштів на дороги Західної України

Керівник групи «Галичина» у Верховній Раді України, народний депутат України від партії «УДАР Віталія Кличка» Роман Чернега звернувся до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова виділити кошти на капітальний ремонт доріг Західної України.

                                                                      Текст звернення:

                                                                                                                        Прем’єр-міністру України

                                                                                                                        Азарову М.Я.

                                                                Шановний Миколо Яновичу!

Звертаюся до Вас від імені жителів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей щодо питання капітального ремонту автодоріг в цьому регіоні. Їхній стан є вкрай незадовільним, аварійним, а також таким, що щодня призводять до зростання великої кількості ДТП, травмувань людей. До того ж, пошкодження транспортних засобів, після пересування такими дорогами, спричиняє постійну потребу здійснення ремонту автомобілів. Такий стан справ провокує зростання загального незадоволення. Події щодо пікетування Київавтодору, Держаенства автомобільних доріг – тому підтвердження.

Треба враховувати, що територія Галичини є цікавою для відвідування щороку тисячами туристів, у тому числі і закордонних. Але у зв’язку із незадовільним станом автодоріг, створюється некомфортне подорожування для таких осіб. Тобто це є перешкодою для зростання економіки держави, розвитку туристичної галузі, покращення міжнародного іміджу. На засіданні Кабінету Міністрів України, який відбувся 20.03.2013 р., Ви зазначили, що Уряд розгляне і має затвердити перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення. А також обсяги їх фінансування у 2013 році за кредитами, залученими під державні гарантії. Завдяки чому 7 мільярдів гривень будуть спрямовані на ряд важливих об’єктів дорожньої інфраструктури по всій країні.

Враховуючи викладене, прошу Вас:

Особисто чи надати відповідне доручення профільному віце-прем’єр міністру у найкоротший термін здійснити робочу виїзну нараду спільно з керівником Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» та за моєї участі у вказані області для оцінки ситуації на місцях.

Включити у перелік дорожніх об’єктів на 2013 рік та провести у 2013 році капітальний ремонт автодоріг державного значення:

М-12, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка (на ділянках Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей);

Н-09, Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів;

Н-10, Чернівці –Мамалига;

Т-14-17, Куровичі – рогатин;

Н-18, Івано-Франківськ –Бучач –Тернопіль.

Н-02, Тернопіль –Золочів.

 

Також прошу повідомити про результати вжитих заходів.

 

Додаток:

Диск DVD-R.

 

З повагою

Керівник групи,

Народний депутат України                                                        Р.Т. Чернега

Леся, 25.03.2013 08:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини