У найближчі дні на Прикарпатті знову очікують хурделицю і 9-бальний шторм

У найближчі дні Прикарпаття накриє 9-бальний шторм. Очікується така ж негода, як і минулого тижня. Проте цього разу вона може перетворитися на справжню катастрофу для жителів Івано-Франківської області, каже депутат обласної ради, голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Юрій Романюк.

Справа у тому, що в облавтодору немає солярки, щоби заправити техніку, яка має працювати на дорогах в негоду.

«За моєю інформацією, на весь облавтодор є не більше ста літрів соляри. Цього недостатньо», - каже Юрій Романюк.

За його словами, на рахунки казначейства теж не надійшло ні копійки, коштів немає для того, щоб закупити необхідне пальне.

«Азаров заявив, що виділив 87 мільйонів гривень. Проте це лише на папері, реально коштів на рахунках немає. Навіть, якщо би вони надійшли сьогодні-завтра, їх не встигнуть освоїти і дорожники будуть просто безпорадні у негоду», - говорить голова постійної комісії соціально-економічного розвитку Юрій Романюк.

Натомість, говорить депутат, сьогодні збирається Рада регіонів, про що вони можуть говорити, якщо наприклад для Прикарпаття реально не виділено ні копійки коштів, все лише на словах і на папері.

«Уряд просто знущається над Галичиною, це політичні дії», - каже Юрій Романюк.

За його словами, до сьогодні не розчищені від минулотижневої хурделиці окремі дороги на Прикарпатті. А в області знову прогнозують хурделицю і шторм. Голови РДА та мери міст знають про це і починають домовлятися під чесне слово із керівниками автозаправок, щоби добути хоча б трохи пального і не допустити того, щоб жителі краю опинилися в сніговому полоні.

«В цій ситуації уряд і Азаров виглядають білими і пухнастими, вони всі кошти до копійки виділили в регіони, насправді їх немає. Вся відповідальність буде вчергове покладена на губернаторів, мерів, голів РДА», - каже Юрій Романюк.

 

Леся, 21.03.2013 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини