Рятувальники Прикарпаття розгорнули пункти обігріву

За попередженням Гідрометеоцентру, у зв'язку з переміщенням через територію західних областей активного циклону 15 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікуються різке погіршення погодних умов.  

 За прогнозами синоптиків передбачаються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, в Карпатах дуже сильні снігопади.

Протягом 16-17 березня в західних областях, зокрема на території Івано-Франківської області, очікується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16° морозу.

З метою забезпечення ефективного реагування на можливі надзвичайні ситуації, спричинені складними погодними умовами, запобігання виникнення заторів на автошляхах області та оперативного реагування на ускладнення транспортного сполучення Управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій в області  наперіод погіршення погодних умов на головних автомобільних дорогах області та у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів (спуски, підйоми, складний рельєф місцевості) передбачено чергування автомобільних тягачів, спеціальної аварійно-рятувальної техніки для забезпечення безперебійного руху транспорту.

 Зокрема, створено рятувальні пости на території Долинського району ( в м.Болехів по вулиці Стрийській та на Вишківському перевалі) та Яремчанської міськради ( на Яблуницькому перевалі), де розгорнуто пункти обігріву для надання допомоги людям у разі необхідності.  На даний момент залучено 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Оперативні групи Управління ДСНС в області цілодобово здійснюють моніторинг обстановки щодо надзвичайних ситуацій, пов’язаних із складними погодними умовами.

Леся, 15.03.2013 09:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини