На сьогоднішній день в області функціонує 23 підрозділи місцевої пожежної охорони, що є недостатньо — Чернецький

Під час засідання колегії Івано-Франківської облдержадміністрації начальник територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький повідомив, що 70% недоліків, виявлених на Прикарпатті в ході комплексної перевірки стану роботи у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, готовності органів управління, сил і засобів територіальної підсистеми єдиної системи цивільного до дій за призначенням, на сьогоднішній день вже усунуто.

Нагадаємо, дану  перевірку проводила спеціальна урядова комісія в області з 19 по 28 листопада.

Зі слів Володимира Чернецького, 70% - це ті недоліки, усунення яких не потребувало значних матеріальних витрат.

«Разом з тим, залишаються такі недоліки, які потребують збільшеної уваги. Зокрема, регіональні матеріальні резерви, які на сьогоднішній день складають 52%», - повідомив представник обласного МНС.

Також, за словами Володимира Чернецького, необхідно звернути увагу на стан захисних споруд на хімічно небезпечних об’єктах, забезпечення засобами індивідуального захисту працівників та обладнання системами раннього оповіщення підприємств, на яких використовуються і зберігаються хімічно небезпечні речовини, зокрема КП «Водотеплосервіс» (м. Калуш) та КП «Бистриця і Ко» (м. Галич).

«На сьогоднішній день в області функціонує 23 підрозділи місцевої пожежної охорони, що є недостатньо», - наголосив начальник територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій в області і зазначив, що необхідно створити ще 40 таких підрозділів.

Проблемою, за словами Володимира Чернецького, також є несправність або відсутність системи протипожежної сигналізації та засобів пожежогасіння на об’єкти освіти та охорони здоров’я.

«Більшість систем протипожежного захисту та протипожежної сигналізації в цих установах несправні, немає повної забезпеченості засобами пожежогасіння», - зазначає головний рятувальник.

Як він повідомив, із 734 об’єктів освіти 631 необладнаний системами автоматичної протипожежної сигналізації. Із тих які є в наявності 75 % в несправному стані.

При цьому Володимир Чернецький не вважає, що для усунення цих недоліків потрібні якісь кадрові підсилення.

«Треба просто відповідальніше ставитись до виконання своїх обов’язків», - зазначив начальник територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій в області.

 

Леся, 07.12.2012 13:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини