Кілька хлопців та два десятки моделей протестували проти поганих доріг

В Івано-Франківську відбулася акція «Досить латати дороги ланяками». Спершу учасники акції пройшлися вулицями міста: від перехрестя вулиць Бельведерської та Манюха до Білого будинку. Потім скидали під Білим будинком старі запчастини та колеса, що уособлювало собою створення «братської могили із поламаних запчастин», які постраждали внаслідок неякісних доріг.

Після цього один із учасників почав заводити пісеньку під гітару. Мікрофон йому не дали, а тому чути було погано. Може воно і на краще, адже він співав російською… Самі ж учасники акції зробили йому зауваження. Мовляв, як так? Він пояснив, що пісня актуальна і звучить мовою оригіналу. Не переконав… Вирішили, що він просто гратиме на гітарі.

Організаторами акції виступили Молодіжна Рада Наша Україна, «Школа лідерів» та «Молодь за зміни». Але на факті це кілька молодиків і зо два десятка дівчат. Усю дорогу у мегафон звучали гасла «Досить латати дороги ланяками», «Молодь за європейські дороги», «Досить закопувати гроші в ямки», «Ми вам податки, а ви нам латки», «Європейському місту європейські дороги», «Владо, зремонтуй дороги, працевлаштуй людей», «Обережно ланяки на дорогах», «Дороги гірші, ніж в моєму селі», «Тротуари пішоходам». Усі їх молодий чоловік прочитав із листочка.

Як розповіла учасниця акції Ірина Соловій, вона постраждала від поганий доріг сама. «Сходила із сходів і на дорозі була ямка, - сказала вона, - я туди стала і після того в мене дуже боліла нога. Не те, щоб я її вивихнула чи зламала, просто було незручно ходити. Шкода, бо був гарний сонячний день і я ще хотіла погуляти, а довелося сидіти вдома».

За словами одного із організаторів акції Олега Касіянчука, вони спеціально задумали, щоб учасниками акції були молоді дівчата. «Вони повсякденно ходять на підборах, - каже він, - але вони не можуть це повсякденно робити, у зв’язку з тим, що погані дороги і погані тротуари. Цим ми хотіли привернути увагу ще й до того, що у нас тротуари нічим не кращі за дороги», повідомляє Репортер.

Леся, 06.03.2013 08:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини