Олександр Сич: «Ми визнаємо ненароджене життя уже таким, що потребує захисту та опіки»

«Усі чомусь звертають увагу на санкції кримінальних статей щодо незаконного переривання вагітності. Ми ж відповідно до християнських цінностей закладаємо у законопроект головну вимогу, суть якої полягає в тому, що зачате, але ще ненароджене життя уже підлягає захисту», – відзначив народний депутат України Олександр Сич, коментуючи медіа зареєстрований ним спільно із колегами по фракції ВО «Свобода» законопроект про заборону абортів.

Свободівець зауважив, що для українського суспільства несприйняття штучного переривання вагітності є традиційним й простежується, починаючи від давніх віків і до початку ХХ століття. Лише у 1920 році совєтська влада вперше легалізувала аборти. Водночас, Декларація прав дитини, прийнята у 1959 році, ряд інших міжнародних документів чітко визначають, що зачате, але ще ненароджене життя уже підлягає захисту та догляду.

«Якщо науковці стверджують, що маленька дитина, яка живе в утробі матері, вже спілкується з мамою, рекомендують співати пісні, слухати гармонійну музику, щоб дитина гармонійно розвивалася, то треба сказати: якщо це людина – людське життя потребує захисту. Це головна теза нашого законопроекту», – наголосив Олександр Сич.

Народний депутат України підкреслив, що означений закон є актуальним для сучасного українського суспільства. Про це, зокрема, свідчать наявні напрочуд високі показники штучного переривання вагітності. Так, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 – на 100 вагітностей, 84 – на 100 пологів. Значну стурбованість при цьому викликають й наслідки абортів – високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертність, а також численні морально-правові проблеми.

Нагадаємо, свободівці пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України, а саме: якщо вагітність становить пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування.

Водночас, як зауважив Олександр Сич, надмірним акцентуванням уваги та свідомою маніпуляцією на законопроекті чинна влада намагається відвернути увагу громадськості від тих проблем, вирішувати які необхідно вже зараз. Це і стан економіки, і високий рівень корупції, незадовільний стан доріг, проблеми офшорних зон, нівелювання значення української мови та культури.

«Депутатами від ВО «Свобода» зареєстровано у парламенті уже понад 60 законопроектів щодо врегулювання найрізноманітніших сфер суспільного життя. Ми демонструємо свою послідовність і політичну відповідальність. Значна кількість законопроектів напрацьована й нашими партнерами по опозиції. Однак, дискусія щодо них не проводиться, а самі закони вперто ігноруються режимом», – вважає Олександр Сич.

Леся, 17.04.2013 15:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини