Олександр Сич: «Боротьба у парламенті – це відзеркалення революційної ситуації в державі»

На думку народного депутата України від ВО «Свобода» Олександра Сича, тотальна вакханалія, наочним виявом якої стало нелегітимне зібрання провладних депутатів Верховної Ради на Банковій, лише загострює в державі революційну ситуацію.

Відповідну точку зору свободівець висловив, коментуючи події 4 квітня у парламенті, під час телемарафону у програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «5 каналу».

За словами Олександра Сича, зібрання провладних депутатів Верховної Ради на чолі із спікером Рибаком, що відбулося на Банковій у четвер, є абсолютно нелегітимним та абсурдним. Де-юре не є легітимними й рішення, прийняті протягом його проведення.

«У державі твориться тотальна вакханалія. Це не стільки загальнодержавна політична криза, як криза легітимності чинного режиму, діючої влади і, зокрема, Партії регіонів», – наголосив свободівець.

На переконання народного депутата України, своїми діями режим та його васали привчають суспільство до брутального порушення закону.

«Чинний режим загрожує державності України. Регіонали, їх поплічники комуністи разом із тушками грубо ігнорують та порушують Конституцію, Регламент, чинне законодавство України і цим самим привчають суспільство до того, що закон можна не поважати, а будь-яке волевиявлення – фальсифікувати», – зауважив Олександр Сич.

Головна причина існуючого стану справ, як відзначив свободівець, неспроможність виконавчої вертикалі разом із Президентом антиконституційно управляти парламентом в ручному режимі за прикладом попередніх скликань.

«Раніше грубе порушення закону вони забезпечували такою ж грубою демонстрацією фізичної сили проти опозиції. Сьогодні ми продемонстрували, що на силу є інша сила! Та сила – це не вихід. І оскільки владний режим не зміг підпорядкувати собі Верховну Раду України, то тепер він намагається дискредитувати її в очах суспільства», – зауважив він.

На переконання Олександра Сича, в існуючих реаліях Верховна Рада України є епіцентром боротьби за демократію в Україні та за перспективу розвитку Української держави.

«В країні розгортається протистояння навколо того, чи зможе парламент працювати у правовому полі?! Якщо зуміє, то продемонструє свою самодостатність і незалежність, поставить на місце виконавчу гілку влади, допоможе реанімувати судову систему й загалом уможливить цивілізований шлях розвитку держави», – наголосив Олександр Сич.

Як відзначив свободівець, єдиний вихід на конструктивну роботу в парламенті можливий лише за умови, якщо Партія регіонів та її сателіти згодяться діяти у правовому полі. Втім, проблема насправді полягає в тому, що владний режим звик діяти виключно по «понятіях», а не відповідно до правових приписів чинного законодавства.

«Наразі  по «понятіях» режим діяти уже не може, оскільки ми змушуємо його працювати у правовому полі. Втім, як показав досвід організації нелегітимного засідання, і у правовому полі він також працювати не хоче Відтак, якщо, з одного боку, не можуть, а з іншого – не хочуть, то це є своєрідним виявом революційної ситуації в державі. Все, що робить чинна влада, сприяє нагнітанню революційної ситуації в державі», – резюмував Олександр Сич. 

Леся, 05.04.2013 15:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини