В’ячеслав Чорновіл все своє життя поклав на вівтар боротьби за визволення української нації - Сич

25 березня в Івано-Франківську пройшли  заходи до вшанування 14-ї річниці з дня трагічної загибелі В’ячеслава Чорновола. ВО «Свобода» чисельно взяла участь в пам’ятному вічі. Зокрема Народні депутати України Олександр Сич та Руслан Марцінків, а також депутати-«свободівці» обласної та міської ради прийшли до пам’ятника В’ячеслава Чорновола аби вшанувати пам’ять Великого патріота України.

Від імені ВО «Свобода» перед присутніми виступив Народний депутат України Олександр Сич, який наголосив, що В’ячеслав Чорновіл має стати для кожного українця  рушійною силою на шляху боротьби за незалежну, соборну, успішну Україну. 

«Пам’ятаймо, що В’ячеслав Чорновіл все своє життя поклав на вівтар боротьби за визволення української нації, за право мати власну національну українську державу. Пам’ятаючи це, озернімось навколо, розгляньмо його подвиг і аналізуймо,  що робиться навколо нас сьогодні і чи збудеться та мета, за яку загинув В’ячеслав Чорновіл», -  підкреслив Олександр Сич.

За його словами, є два шляхи розвитку нашої держави: розбудова справді незалежної України, основаної на консолідації, національних інтересах або ж ожебрачення української нації, насадження чужого «руского міра». А для того, щоб таки справді постала і розвивалася держава, основана на національних засадах, потрібні зусилля усіх без винятку.

«Чинний режим намагається дискредитувати парламент, який разом із місцевим самоврядуванням залишається останнім бастіоном оборони українства і демократії України. Шановне товариство, закликаю всіх вас до консолідації, закликаю берегти як зірницю ока місцеве самоврядування, бо сьогодні саме через нього можна задовольняти свої позиції», -  наголосив «свободівець» та закликав долучитися до протестного віче «Вставай, Україно!», за участю лідерів опозиції, яке відбудеться в четвер. «Пам’ятаймо подвиги В’ячеслава Чорновола. Хай його велич і сила духу стануть стимулом та наснагою для усіх нас».

 

Леся, 26.03.2013 09:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини