Дороги від «Свободи» - це хіба що нова технологія «відкатів» — Вінтоняк

У 2011 році ми з цікавістю дивилися як депутати від ВО «Свобода» нахвалялися своїми діями щодо капітального ремонту перехресть вулиць що в Івано-Франківську.

Зокрема, секретар міськради Руслан Марцинків неодноразово наголошував на те, що їм вдалося знайти організацію яка має належну техніку і за порівняно низьку ціну здійснити капітальний ремонт доріг в Івано-Франківську. А восени 2011 року, коли вже ремонт був завершений, він повідомив нас про те, що роботи проведено за «новою технологією». 

Всі ми свято вірили в це, аж до того часу, коли побачили стан дороги на вулиці Галицькій. На це перехрестя від вул. Довга до вул. Пулюя та від №105 буд по вул. Галицькій до моста витрачено 2 млн.481тис.729 грн. (При тому, що наприклад в 2008 році на проведення поточного ремонту доріг (ямковий ремонт) на ціле місто витратили 3.2 млн.грн.). 

Незважаючи на значні кошти витрачені на ремонт та заяви представників «Свободи» в цьому році дорога не витримала й однієї зими. Зате кошти списано по коду «капітальний ремонт доріг».

Зроблено по «злодійськи», написано: «капітальний ремонт поверхні дороги», а кошти списали як капітальний ремонт всієї дороги.

Пригадую, як ще коли я працював в УЖКГ було проведено капітальний ремонт дороги на вулиці Короля Данила та вул. Матейка. Вже шостий рік дорога як дорога, незважаючи на те, що пройшло дві зими в яких температура сягала за мінус 30 градусів.

І тоді я зрозумів, що це за нова технологія - це хіба що нова технологія «відкатів» від ремонту доріг.

Тому що будь-який незалежний фахівець розуміє: ремонтовані перехрестя «полетіли» через: неналежний вміст бітуму(повинно бути не менше 10%), недостатня кількість фракції каменю клинцю (має бути не менше 20%), неякісний бітум та укладали асфальт не за відповідною технологією. Тобто асфальт возили із Надвірної, Долини, Чернівців, а свій завод закрили через те, що начебто один депутат міської ради від В.О. «Свобода» хоче на місці цього заводу збудувати будинок.

 Підкреслю, що наша організація не є політичною силою. В організації немає членів будь-якої партії - це наша вимога. Ми не збираємося на будь-які вибори і не будемо підтримувати будь-якого кандидата. Наша задача на перше півріччя цього року – це допомога мешканцям міста розібратися в комунальному хаосі міста.

 

Михайло Вінтоняк

Леся, 30.03.2012 11:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини