Це - намагання більшості, закрити рот меншості – Бойчук, чергова дискусія на сесії міської ради

Депутати Івано-Фраківської міської ради майже дві години не могли перейти до узгодження та розгляду питань порядку денного. Окрім того, що народні обранці вже звикли розпочинати сесію не о 10.00, а о 10.20, вони вирішити подискутувати над відповідями на їхні запити. Такі жваві розмови привели до того, що депутати почали шукати можливі варіанти зміни у роботі сесії, які б допомогли зменшити кількість часу на виголошення депутатських запитів.

Відтак, було підтримано пропозицію депутата від фракції ВО «Свобода» Михайла Сеньківа внести зміну до регламенту, відповідно до якої, на початку пленарного засідання будуть заслуховуватися по одному депутатському запиту від кожної фракції, всі інші запити і відповіді на них, заслуховуються в кінці сесії, але в окремих випадках сесія міської ради може прийняти рішення про іншу процедуру - негайного розгляду.

«Я пропоную зі статті 16 виключити пункт 2 і новий пункт другий викласти в редакції: при формуванні порядку денного сесії міської ради, першим питанням порядку денного завжди ставиться питання виголошення депутатських запитів  (заяв) по одному (одній) від кожної фракції. Решту запитів (заяв) виголошуються після розгляду питань порядку денного, в окремих випадках, щодо зміни порядку оголошення депутатських запитів (заяв), рада може прийняти інше рішення відмінне від прописаного в регламенті», - сказав Михайло Сеньків.

За таку пропозицію проголосувало 34 депутати «за», 11-«проти», 1- «утримався».

Народні обранці інших фракцій вважають, що таким чином, «свободівці» намагаються відвернути увагу депутатів та громадськості від гострих проблем міста, оскільки частина їх представників працює у виконавчих органах, а оскільки у міській раді більшість складають представники «Свободи», то це їм цілком вдасться.

«Таким чином, обмежені повноваження депутата, адже він не має можливості озвучити при ЗМІ та керівниках відділів ту проблему, яка є більш нагальною. Це десь зроблено колуарно для того, щоб зменшити накал інших фракцій, які пробують контролювати виконавчу владу у структуру якої входять представники «Свободи». Зрозуміло, що самі вони критикувати себе не можуть. Це намагання більшості, закрити рот меншості», - пояснив депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Василь Бойчук

 

Леся, 29.03.2012 14:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини