У «Батьківщині» немає розколу - Томенко

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко не вважає, що вихід кількох однопартійців, у тому числі Наталії Королевської, з лав політичної сили «Батьківщина» є ознакою або початком розколу партії.

Навпаки, він наголосив, що це є найменшою проблемою біло-сердечних. Головним сьогодні є питання звільнення Юлії Тимошенко. Крім того, політичний проект Наталії Королевської він розглядає як аморальний вчинок.

«Вихід Королевської – це найменша біда, яка в БЮТі може трапитися. В нас є одна і найбільша – перебування Тимошенко в тюрмі і , на жаль, цю проблему в силу різних обставин, ми не спроможні вирішити у цивілізованих парламентський спосіб. Все решта – це проблеми неспівмірної величини. Я завжди казав, що якщо Юлія Володимирівна в тюрмі і хтось хоче їй допомогти, то це можна зробити тільки в рамках «Батьківщини», а створювати свій політичний проект – це щонайменше аморально», - заявив Микола Томенко.

Зупинити репресивну політичну машину – ось, за словами Миколи Томенка, головне завдання опозиції, яке можна реалізувати тільки через формування у парламенті опозиційної більшості.

Також,  заступник голови Верховної Ради України запевнив, що опозиція всіма силами буде боротися проти фальсифікацій на виборах. Один з методів протистояння - навчання членів дільничних окружних комісій.

 «Останній шанс зупинити політичні переслідування та репресії – сформувати у парламенті більшість з опозиційних фракцій. Сьогодні ще однією ключовою загрозою є можлива фальсифікація виборів. Ми будемо формувати не лише єдиний мажоритарний список в округах, а й знайдемо механізм навчання членів дільничних окружних комісій, будемо постійно інформувати суспільство. Я сподіваюся, що ми зможемо вийти на формування демократичної більшості у парламенті», - додав Микола Томенко.

Леся, 26.03.2012 16:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини