Підкуп виборців – хвороба, якою Україна повинна перехворіти — Кость Бондаренко

Так вважає політолог Кость Бондаренко. Він зазначає, що всі країни світу перейшли етап брудних виборчих технологій перед тим, як отримати чесні та прозорі вибори.

 «Україна повинна перехворіти таким хворобами і краще це зробити у дитинстві, ніж у зрілому віці. Так, наприклад, за сто років США пройшли цей шлях і відмовилися від підкупу виборців та перейшли до прозорих та чесних систем. Тому я думаю, що в Україні доволі скоро відмовляться від цієї практики», - сказав Кость Бондаренко.

Першим сигналом до позитивних змін Кость Бондаренко називає той факт, що багато бізнесменів відмовляються сьогодні іти у політику та витрачати власні кошти. Відповідно зменшується і фінансовий резерв для купівлі голосів.

 «Вже зараз ми бачимо, що багато бізнесменів відмовляються іти в політику. Вона їх не цікавить, не цікавить, як вид бізнесу. Так, зокрема, Пінчук вже давно не в парламенті, Ахметов заявив про те, що не піде, скоріше за все на цих виборах, не буде балотуватися Фірташ і так далі. Тобто у парламенті зменшується кількість людей, які витрачають гроші на вибори, а тому зменшиться їх кількість і для підкупу виборців. В міру дистанціювання великого бізнесу від політики, виборчих компаній буде зменшуватися і роль фінансового фактору під час виборів», - пояснює Кость Бондаренко.

Леся, 26.03.2012 12:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини