Політологи називають ініціативи Януковича голим популізмом

Політологи називають соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича суцільним популізмом.

«Я пам’ятаю, що коли Янукович був прем’єр-міністром, він так само пообіцяв пенсіонерам підняти їм пенсії на 100 гривень, тоді подіяло, чому ж не має подіяти тепер», — каже політолог Володимир Джигіта.

За його словами, Віктор Янукович уже вступив в передвиборну кампанію і його соціальні ініціативи – цьому підтвердження.

З приводу того, звідки будуть взяті кошти на такі ініціативи, то політолог вважає, що гроші можуть знайти.

«Вони просто перерозподілять фінансові потоки. З одних галузей знімуть і передадуть іншим. Правда стовідсотково не заберуть гроші у себе», — каже Володимир Джигіта.

До речі, політологи називають соціальні ініціативи Віктора Януковича суцільним плагіатом. Вони мають назву «Соціальні ініціативи Президента України», які і Азаров, і Тігіпко назвали історичними, заявивши, що за 20 років незалежності України ні один президент до такого не додумався.

Насправді в 2007 році такий же документ і під такою самою назвою презентував, будучи Президентом, Віктор Ющенко. Його соціальні ініціативи, як дві краплі води схожі на ініціативи Януковича. Взяти хоча би «Юлину тисячу», яку в сьогоднішніх умовах будуть називати «Вітіною тисячею».

Правда між двома соціальними ініціативами все таки є різниця. Ющенко, коли пропонував свої ініціативи, презентував шляхи і прорахунки, звідки будуть взяті ці кошти. У Януковича цього немає. Є просто гола вказівка – дістати необхідну кількість грошей. Яким чином їх будуть діставати,  теж питання. Більшість політологів схиляються до того,що влада просто ввімкне друкарський станок, який неминуче приведе до інфляції.

За словами Павла Розенка, експерта Центру Разумкова, всі ці передвиборні обіцянки і подарунки українці уже проходили і відчували на своїй шкірі. За них потім доведеться розпачуватися. Так вийде, що за кожних 100 гривень, кожен викладе із своєї кишені по 200, адже, якщо буде ввімкнуто друкарський станок, після виборів треба очікувати на ріст цін на все.

Зрештою, держава уже передбачила свої дії в умовах гіперінфляції у 2013 році.

 

Леся, 12.03.2012 09:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини