Влада готується змінити під себе виборче законодавство, - Олександр Турчинов

Адміністрація президента готує новий закон про вибори народних депутатів, який відкриє шлях до масштабних фальсифікацій.
 
Про це на прес-конференції заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.
 
«Новий закон планують зареєструвати найближчим часом. Для цього шукають «тушку» в парламенті, тобто депутата не від Партії регіонів, який внесе відпрацьований в адміністрації президента закон щодо змін до виборчого законодавства», - сказав Турчинов.
 
Зокрема, за його словами, у новому законі влада «вперше хоче зафіксувати прив’язку виборчих округів до регіонів, незалежно від кількості населення, що там проживає».
 
«Один додатковий округ виділено АРК Крим, по одному – Дніпропетровська область, Луганська та Одеська області, 3 - Донецька. В свою чергу Київ – мінус 4 округи, і по одному округу прибирають у Чернігівській, Хмельницькій, Івано-Франківській області», - повідомив Турчинов.
 
На думку Олександра Турчинова, такий перерозподіл округів прямо суперечить Конституції та законам.
 
«Друга новація – це скасувати закордонний виборчий округ, який прив’язується до міста Києва у зв’язку з тим, що тут знаходиться Міністерство закордонних справ. Нічого іншого не пропонується у цьому законі, як прив’язати закордонний виборчий округ до Донецької області, пояснюючи це тим, що тут найбільша кількість виборців», - сказав Олександр Турчинов.
Леся, 07.03.2012 12:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини