Ми хочемо звернути увагу на те беззаконня, яке сьогодні вчиняє діюча влада на чолі з Михайлом Вишиванюком - Козак

Громада села Городниця Городенківського району на чолі з сільським головою Богданом Козаком зібралися у холі Івано-Франківської обласної ради. Як пояснили учасники акції протесту, таким чином, вони намагаються припинити свавілля обласної влади, яке вона чинить відносно їх голови.

Сам Богдан Козак не бачить причин для проведення перевиборів і вважає це помстою голови Івано-Франківської ОДА.

«Ми хочемо звернути увагу нашого Президента на те беззаконня, яке сьогодні вчиняє діюча влада на чолі з Михайлом Вишиванюком. Я перевиборів не боюся. Я зайняв принципову позицію у розпаюванні землі на території сільської ради, яке ще 1997 році розпочав Михайло Вишиванюк. В мене є докази, що воно було почато з великими порушеннями. Я хочу, щоб громада отримала землі.

Натомість, з’явилася постанова Верховної Ради про призначення позачергових виборів сільського голови та депутатів на підставі того, що частина депутатів під керівництвом районної влади не ходила на сесії, 9 місяців у нас не було бюджету, що привело до свавілля. Про все це знав Михайло Васильович і його подання до Верховної Ради є помстою мені за ту позицію, яку я зайняв відносно паювання», - заявив Богдан Козак.  

Досі залишається незрозумілим, яким чином на підставі подання Михайла Вишиванюка припинені повноваження сільського голови, якого призначає на посаду не губернатор, а народ.

Також, як розповідають мешканці Городниці, правоохоронні органи на передодні проведення акції їздили по селу та погрожували тим, хто збирався їхати до Івано-Франківська.

«До мене прийшли представники міліції і сказали, що якщо я поїду на акцію, то в мене можуть бути великі неприємності», - мешканець села Городниці Іван Приймак.

Як додав Богдан Козак правоохоронці вже не раз попереджали про можливі проблеми, які можуть виникнути у нього.

Леся, 03.03.2012 16:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини