ПАТ «Нафтохімік» запрацює знову, але без 400 працівників

Працівники ПАТ «Нафтохімік» (м. Надвірна) занепокоєні ситуацією, яка склалося навколо підприємства, зокрема, скороченням однієї четвертої його працівників.

«Михайло Васильович, ви пів року тому запевняли, що ПАТ «Нафтохімік» має перспективу і справи там будуть налагоджуся. Проте є інформація, що на підприємстві у першому півріччі буде звільнено з роботи 400 працівників. Чи може на це вплинути обласна влада, чи тут це стосується тільки власника?», - поцікавився у губернатора Михайло Вишиванюк представник надвірнянців.

Голова Івано-Франківської ОДА запевнив, що вже скоро на підприємстві буде відновлено роботу, а скорочення не можливо зупинити. Проте, Михайло Вишиванюк відмовився говорити на камери причини звільнення.

«Тут діє дуже багато факторів міжнародної політики. ПАТ «Нафтохімік» став заручником політики на геополітичному рівні. Надіюся, що найближчим часом ці питання будуть врегульовані, і ми отримаємо азербайджанську нафту. Буде продовжуватися модернізація цього заводу. Там 1640 чоловік, скорочують 400. Чому так зробили, я зараз на камери сказати не можу. Залишають 1200 осіб – всіх тих, хто потрібен для виробництва нафти. Не забувайте про те, що 1200 працівників залишають, і вони будуть отримувати заробітну плату, то треба це теж оцінити. 400 чоловік – це велике скорочення, але така, на жаль, зовнішня політика, яка відбивається на простих надвірнянцях», - сказав Михайло Вишиванюк.

Нагадаємо, що на разі підприємство не працює.

Леся, 01.03.2012 12:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини