Ми прагнемо очистити парламент від перевертнів та упирів - Зубко

Забезпечити нову якісну українську політику буде намагатися громадський рух «Чесно», до якого сьогодні входять 17 представників громадських організацій. Вчора його представники відвідали Івано-Франківськ та розповіли про основні методи боротьби з недобросовісними кандидатами у депутати на  майбутніх парламентських виборах.

«Ми будемо вимагати у партій не включати у списки та не допускати до виборів кандидатів, які не відповідають «критеріям доброчесності». Головним нашим гаслом є «Фільтруй Раду». З офіційним початком кампанії наші експерти та аналітики проведуть дослідження кандидатів-мажоритарників. Таким чином, ми прагнемо очистити парламент від перевертнів та упирів», - розповів Василь Зубко, центральний представник руху.

Учасники руху мають надію, що за допомогою публічних звернень до політичних сил, їх керівники будуть знімати з перегонів того чи іншого депутата, за яким зауважені «гріхи». За приклад «Чесно» взяло відповідні акції, які колись проводилися в Румунії, Південній Кореї, Чехії, Албанії та Косово і за словами організаторів, мали позитивний вплив на результати виборів.

6 критеріїв доброчесності висувають до чинних депутатів та майбутніх кандидатів учасники громадського руху ЧЕСНО:

1.       Відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

2.       Відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;

3.       Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

4.       Особисте голосування в парламенті;

5.       Непричетність до корупційних дій;

6.       Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

  

Леся, 02.03.2012 11:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини