Мешканці села Городниця протестуватимуть під стінами Івано-Франківської ОДА

27 травня відповідно до постанови Верховної  Ради, у селі Городниця Городенківського району повинні відбутися перевибори голови сільської ради та її представників.

Причиною цього став конфлікт навколо розпаювання земель. Як розповідає голова сільської ради Богдан Козак, він не захотів виконувати неприйнятні для громади розпорядження можновладців щодо розпаювання земель. Внаслідок чого, голова Івано-Франківської облдержадміністрації звинуватив його у незабезпеченні здійснення наданих сільському голові повноважень.

Михайло Вишиванюк на останній прес-конференції розповів свій варіант розвитку подій селі Городниця.

«Якщо я писав щось у Верховну раду на основі чиїхось рішень, а не сам від себе. Там село розділилося навпіл – одне прізвище проти іншого. Частині людей не видали паї, ми цей момент врегулювали, а голова сам заявив «організовуйте перевибори, я так робити не можу». Хай люди обирають і вирішують», - розповів Михайло Вишиванюк.

Проте, мешканців сіл Городниця та Передівання Городенківського району проведуть завтра акцію протесту під стінами ОДА. Крім того вони підготували звернення до депутатів обласної ради.

«Нам зрозуміло, що ці обвинувачення є безпідставними та поспішними, чисто суб’єктивними, бездоказовими і такими, що не можуть братися до уваги Верховною Радою України при прийнятті постанови про перевибори сільського голови. Тому вважаємо, що ця постанова прийнята на підставі невмотивованих висновків, з грубими порушеннями процедур, передбачених законодавством, та з певними ознаками фальсифікації супровідних документів. Закликаємо депутатський корпус, громадсько-політичних діячів, журналістів та всіх небайдужих людей захистити нас, мешканців сіл Городниця та Передівання Городенківського району Івано-Франківської області, від чиновницької сваволі. Вважаємо, що задля захисту принципів місцевого самоврядування необхідно повернути довіру громадськості до діяльності виконавчої вертикалі влади, створити інструмент діалогу між обома сторонами конфлікту. Просимо включити наше питання позачергово у перелік питань обласної колегії та надати можливість для виступу представникам сільської громади», - йдеться у зверненні громади.

 

Леся, 02.03.2012 18:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини