Микола Томенко презентував в Івано-Франківську видання «Альбом Т.Шевченка 1845р.»

Сьогодні Івано-Франківськ відвідав заступник голови Верховної Ради, голова благодійного фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

В обласному центрі Прикарпаття він презентував видання «Альбом Т.Шевченка 1845р.», а також інші просвітницькі проекти фонду «Рідна країна».

До 200-річчя Шевченка фондом «Рідна країна» був підготований альбом малюнків Тараса Шевченка. Наклад видання – тисяча примірників, 500 з них Микола Томенко передасть бібліотекам України, інша частина – піде в продаж.

За словами Миколи Томенка, видання «Альбом Т.Шевченка 1845р.» є унікальним і дуже цінним з точки зору науки.

«Ми взяли другий з п’яти альбомів малюнків Тараса Шевченка. Це факсимільне відтворення його робіт 1845 року. Молодого, сильного Шевченка ми бачимо саме в цей період, коли йому 31 рік. Шевченкознавці сказали, що цей альбом близький до оригінальних робіт», — відзначив Микола Томенко.

За його словами, дуже цікавим був пошук партнерів, які би допомогли видати «Альбом Т.Шевченка 1845р.».

«У Києві я не знайшов партнерів, щоб видати цей альбом. Їх я віднайшов на Дніпропетровщині. Не припустимою є і та річ, що ми не маємо академічного видання творів Шевченка до його ювілею», — сказав Микола Томенко.

Окрім того, Микола Томенко і його фонд «Рідна країна» привезли подарунки і для дітей Прикарпаття. Зокрема, дошкільним навчальним закладам Прикарпаття буде передано 300 книг для дітей, які нещодавно видали. Також садочки отримають і аудіокасети із казками, які читають відомі люди країни.

Отримають подарунки від Миколи Томенка і школи Івано-Франківщини. Їм передадуть аудіокасети «Сім чудес України». Микола Томенко вважає, що за цими касетами можна вивчати історію України, адже на них зібрані унікальні речі та дані.

 

 

Леся, 26.03.2012 14:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини