Заява Януковича про збройний напад, який готується на владу – прикриття чи непорозуміння?

На думку політолога Андрія Фармуги заява Януковича щодо скуповування зброї і підготовки до збройних нападів на органи державної влади є свого роду прикриттям від дій, які правоохоронні органи могли б застосувати до демонстрантів, що виходять на акції протесту.

«Більшість експертів вважають, що таким чином влада намагається виправдати дії, які могли б застосовуватися до людей. Адже сьогодні багато хто оголосив про масові акції протесту. Я думаю, що наш гарант, щось трохи наплутав і йому надали зовсім іншу інформацію», - пояснив Андрій Фармуга.

Заступник голови Верховної Ради України, член партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що владі потрібно негайно налаштувати зв'язок з народом, адже з масою, яка вийшла на вулиці домовитися буде надзвичайно складно.

«Якщо суспільство бачить, що немає проміжних зв’язків з владою через громадські організації, опозицію, то суспільство виходить на вулиці. Насправді влада трохи таким тупуватим підходом до вирішення питання спровокувала бунт. Влади є варіант – повернутися в демократію і при прийнятті кожного рішення без урахування позиції громадських організацій, опозиції, місцевого самоврядування не приймати це рішення, а в іншому випадку вона буде вести переговори з вулицею і невідомо чим це закінчиться», - сказав Микола Томенко.

Леся, 04.11.2011 11:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини