Олександр Сич побачив у творах Шевченка тероризм і ксенофобію

Під час віче з нагоди вшанування 198-річниці з Дня народження Тараса Шевченка політична сила ВО «Свобода» не втратила шансу, щоб попіарити себе. Так, її представники роздавали календарики з зображенням Тараса Григоровича та свій політичний вісник.

Проте, найбільшою несподіванкою виявився виступ голови Івано-Франківської обласної ради «свободівця» Олександр Сич, в якому він  закликав, то шанувати та наслідувати поета, то наводив приклади расизму та ксенофобії, які зустрічаються у його творах.

«Я сьогодні так просто погортав Кобзар, перед тим, як іти сюди, виписав деякі цитати, а потім задумався оголошувати їх чи ні. Шевченко у сучасній інтерпретації не тільки націоналіст, патріот, а він і фашист, ксенофоб, расист, радикал і Господь знає хто, тільки тому, що він чітко окреслив той стан, в якому перебували українці…

Треба не тільки апелювати до Шевченка, але і наслідувати його, захищаючи власну гідність, як би нам не казали, що ми не толерантні... «Беріть ножі! освятили».Ударили в дзвони, Реве гаєм: «Освятили!» Аж серце холоне! Освятили, освятили! Гине шляхта, гине!», - вибачте, це тероризм і ксенофобія», - сказав Олександр Сич.

 

Леся, 12.03.2012 08:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини