День народження Тараса Шевченка в Івано-Франківську відзначили урочистою ходою та вічем

В Івано-Франківську у міському парку з нагоди 198-річниці з Дня народження Тараса Шевченка відбулося урочисте віче, в якому взяли участь представники духовенства, обласної та міської влади, політичних та громадських організацій.

Свої промови перед всіма, хто зібрався вшанувати пам'ять Кобзаря виголосили голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький та заступник міського голови Михайло Верес.

«В кожного народу є свій духовний Мойсей, ми український народ повинні бути вдячні за те, що маємо Тараса Шевченка – поета, художника, патріота, пророка. Тарас Шевченко йдучи крізь століття став нашим сучасником. Для справжніх геніїв час не вимірюється датами народження та смерті, їх ідеї, творче надбання перебувають поза часом, вони безсмертні. Шевченко володів надзвичайним даром – він міг достукатися словом до душі читача. Сьогодні Шевченко поруч з нами, але наскільки ми звикли не помічати його. Ми подекуди забуваємо про його сутність, про глибину поезії та про пророчість його слів», - сказав Роман Іваницький.  





Леся, 09.03.2012 17:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини