До 9 березня 2011 року пам’ятник Шевченку в Івано-Франківську буде — Віктор Анушкевичус

Пам’ятник Тарасу Шевченку буде встановлено перед будинком обласної адміністрації.

Такі результати громадських слухань, які пройшли у Івано-Франківську.

На слухання зібралися активісти усіх громадських та політичних організацій міста, міський голова Віктор Анушкевичус, який, слід зазначити, прийшов у вишиванці, головний архітектор Івано-Франківська Ігор Гаркот, чиновники, священики та звичайні мешканці Івано-Франківська, яким не байдужа доля свого міста.

Присутні мали обрати місце, де вже невдовзі повинен стояти пам’ятник українському батькові Тарасу Шевченку.

Спочатку перед громадою виступив Ігор Гаркот, який представив усі можливі варіанти його розташування — це Вічевий майдан, сквер позаду Медичного університету, алея у парку ім. Шевченка, сквер біля залізничного вокзалу та площа перед адмінбудинком. Також головний архітектор міста розповів про усі плюси та мінуси даних майданчиків.

Після короткого обговорення розпочалося власне голосування, за результатами якого 201 голос із 224 зареєстрованих у залі набрав варіант розташування №6 - біля так званого «білого дому».

«За ці роки стільки говорилося про пам’ятник, що аж набридло, — сказав міський голова в ході громадських слухань, — Сьогодні ми прийняли рішення, яке я втілю в життя. Моя позиція із самого початку була чіткою — пам’ятник має стояти в центрі міста. І площа велика, і чиновники, йдучи зранку на роботу, будуть бачити, чиї вони діти. Наголошу, що до 9 березня 2011 року пам’ятник в Івано-Франківську буде».

Зазначимо, що встановлюватимуть пам’ятник, що був подарований місту архітектором Лео Молом. Він займе місце стели в композиції із бандуристом та кобзарем, що зараз стоїть біля адмінбудинку.

old_editor, 17.05.2010 18:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини