Продовжуємо розпочате, або Коли у Франківську буде пам’ятник Шевченку?

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, коли став мером перший раз, обіцяв встановити в обласному центрі памятник Тарасу Шевченку. Згодом, він зазначав, що дійсно, не виконав одну із своїх передвиборних обіцянок, памятника в місті немає, за те збудований памятник Бандері…

Пізніше Анушкевичу прийняв вольове рішення, щоб памятник Кобзареві встановили 9 березня 2011 року.

«Поки такого вольового рішення не приймеш, то буде постійна говорильня. Вимагатиму реальної, ефективної роботи, щоб 9 березня 2011 року відкрили пам’ятник Шевченку в Івано-Франківську»,заявляв міський голова.

Проте чи то Анушкевичусу не вдалося домогтися реальної роботи, чи то просто не дуже і домагався, але, як то кажуть, віз і далі там.

Естафетну паличку із памятником у мера перехопили місцеві свободівці, які пообіцяли, що памятник буде. Його встановлять до 150-ої річниці перепоховання Кобзаря, тобто  22 травня цього року у міському парку відпочинку.

«Моє бачення того, де має знаходитися памятник Шевченку не змінилося, він має бути біля обласної адміністрації», — каже Анушкевичус.

Проте розмістити творіння Лео Мола, яке було подароване місту, на вулиці Грушевського не можна, каже мер. Справа у тому, що монумент досить не високий -  всього 2,7 метра, щоб він «не загубився» перед адмінбудинком, треба перебудовувати площу, приймати архітектурні рішення, а це все коштує немалих грошей, близько 15 мільйонів гривень, каже Анушкевичус.

На його думку, памятник Лео Мола прекрасно буде виглядати в парку, і додає, що питання із памятником Шевченку на цьому не закривається. Міська влада буде звертатися до обласної держадміністрації з тим, щоб до 2014 року реалізувати проект зі встановлення памятника Кобзареві на Грушевського.

Леся, 08.04.2011 13:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини