Олександр Левицький назвав звіт голови Івано-Франківської ОДА твором на вільну тему (відео)

Депутат Івано-Франківської обласної ради із фракції «Батьківщина» Олександр Левицький розкритикував «Звіт про виконання програми соціально-економічного розвитку Івано-Франківської області за 2011 рік» голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка.

За його словами, у звіті немає конкретики і реального перерахунку всього того, що було зроблено в минулому році, не розказано про стан програм, які мали би бути завершені в 2011 році.

Більше того, каже Олександр Левицький, у багатьох аспектах Прикарпаття є одним із найгірших регіонів в Україні. Наприклад, по стану медицини в області, адже  Івано-Франківська область, за даними Кабміну, посідає 25 місце в Україні і це при тому, що минулий рік на Прикарпатті  був проголошений роком медицини.

«Насправді,  ми гнобимо лікарні, ми пуджаємо їх, що закриємо», — відзначив депутат.

Також не зрозуміла ситуація і в сільському господарстві. В минулому році було вирішено створити великий оптовий ринок сільськогосподарської продукції. Проте його немає, а програма уже завершилась.

«Обсяги інвестицій в основний капітал у нас склав мінус 25 %, видатки на утримання в пансіонатах людей склали мінус 3 %. А ви кажете, що у вас всюди плюси. Податковий борг зріс, не дивлячись ні на що… Він і далі зросте, бо люди уже не можуть платити», — відзначив Олександр Левицький.

Також не зрозумілою є ситуація і в освітній галузі. Заплановано відкрити 68 садочків по області. Проте не вказано, де саме. Тому депутат вимагає надати повний перелік об’єктів, які зараз будуються і будуть здані в експлуатацію. 

Леся, 26.03.2012 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини