Міська влада свідомо довела ЖЕКи до банкрутства

 Про це в коментарях  «Малакаві»  заявив Михайло Вінтоняк, колишній заступник начальника УЖКГ, а тепер голова ГО «Народний контроль».

За його словами, ЖЕКи були прибутковими організаціями, але влада на той момент не думала про те, я забезпечити їх належну роботу, а будувала плани, як забрати у них приміщення. Зокрема, міська влада могла залучати ЖЕКи до проведення ремонту житлового фонду, але натомість, їм віддавали проекти тільки у поодиноких випадках, все ж інше виконували приватні структури.

«ЖЕКи в цілому знищувалися, хоч вони є прибутковою структурою, якщо їх правильно експлуатувати. На ремонт житлового фонду щороку з міського бюджету виділялося 9 мільйонів гривень, проте замість того, щоб віддавати проекти на роботу ЖЕКам, їх віддавали приватним структурам. У нас ЖЕКи прибирали дороги, а гроші за це отримувало КП «ДРЕУ», ЖЕКи вивозили негабаритне сміття, а кошти йшли АТП-0928. Потім, у міськвиконкому прийняли рішення щодо підігріву води, через яке на ЖЕКи впало за рік п’ять мільйонів боргу. ЖЕКи свідомо душили для того, щоб забрати ті приміщення і поділити їх, адже ділити більше немає що. За три роки нашого керівництва борг у ЖЕків піднявся на  1,8 мільйони, як тільки ми пішли, то з 2010 по 2011 рік борг вже склав 14 мільйонів», - пояснив Михайло Вінтоняк

Також, Михайло Вінтоняк розповів, що міському голові Віктору Анушкевичусу був запропонований проект, відповідно до якого можна було врятувати ЖЕКи, а не їх ліквідовувати. Проте свого часу влада від нього відмовилася через не відповідність кандидатур на посаду керівників нових ЖЕО

Так, у довідці про виконання капітального ремонту аварійних будинків та квартир за грудень місяць бачимо, що ЖЕКи працювали тільки над шістьма об’єктами.

У наступних довідках ситуація ще «краща».

Проект, який мав врятувати ЖЕКи.

 

Леся, 20.03.2012 08:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини