Мер, війна закінчилась, пора починати робити дороги – під таким гаслом сьогодні пройшов в Івано-Франківську арт-моб

Сьогодні в Івано-Франківську пройшла акція проти поганих доріг в місті. Перед адмінбудівлею зібралося шість возів, запряжених конями, які були «прикрашені» плакатами «мер, війна закінчилась, пора робити дороги», та із закликом до міського голови, аби він перестав «заробляти» на ремонті доріг.

«Ми таким чином хочемо підказати владі, щоб вона виходила із зимової коми, і все таки звернула увагу на те, що місто деморалізоване відсутністю європейських доріг. Якщо ми хочемо називатися європейською владою, європейським мером, то і дороги у нас мають бути європейськими», — відзначив організатор акції Руслан Коцаба.

За його словами, сьогодні дороги в Івано-Франківську перебувають у такому стані, начебто у місті проходили воєнні дії. Так не має бути, вважають учасники акції і додають, що з міського бюджету гроші на ремонт виділяються.

«Депутати міської ради підрахували, що за шість останніх років на капітальний і поточний ремонт доріг, а також їх утримання з міської казни було виділено 108 мільйонів гривень. Протягом останнього літа-осені ремонтували сім перехресть, витрачено сім мільйонів гривень, ви бачили в яком стані ці перехрестя», — говорить Руслан Коцаба.

Більше того, за його інформацією, Кабмін виділив місту на відзначення 350-річчя міста 20 млн. гривень, але в Івано-Франківську реально нічого не робиться, каже він. Також у цьому році закладено 15 млн. на капітальний ремонт доріг, але знову ж – про капітальний ремонт навіть мова не йде.

«Є одна політична сила, яка казала, що ямковий ремонт – це відмивання грошей, з таким гаслом вона прийшла до влади. Зараз ми бачимо, що ця політична сила тільки робить ямковий ремонт», — відзначив Руслан Коцаба.

Прикметно, що ніхто до учасників арт-мобу з міськвиконкому не вийшов. Ніхто не підтвердив чи не спростував інформацію, озвучену Русланом Коцабою.

Леся, 23.03.2012 10:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини