В Прикарпатському університеті можна знімати тільки концерти? (доповнено)

Вчора журналіст телеканалу ЗІК Руслан Коцаба та журналіст газети «Галицький корреспондент» Марія Гаврилюк були видалені із залу, де мала проходити Вчена рада.

«Це засідання не є концерт, який треба знімати чи показувати, а є наші внутрішні справи», — зазначив ректор Прикарпатського університету Богдан Остафійчук.

За його словами, журналісти не мають право висвітлювати роботу Вченої ради, оскільки вони не акредитувалися. Проте Руслан Коцаба відзначає, що перед засіданням він представився, показав посвідчення і запитав про те, чи потрібна акредитація. Йому відповіли, що ні.

Члени Вченої ради «вхопилися» за акредитацію, як за рятівну соломинку. За їх словами, журналісти мали би подати заявку в ректорат, потім би її розглянули і прийняли рішення, чи може представник ЗМІ висвітлювати їх захід чи ні.

На зауваження, що Прикарпатський університет не є режимним об’єктом, а своїм рішенням про видалення журналістів із зали члени Вченої ради порушують закон про ЗМІ і перешкоджають їх діяльності, ні ректор, ні члени Вченої ради не відреагували.

Вони змусили Руслана Коцабу, а згодом і Марію Гаврилюк залишити засідання.


Сьогодні Руслан Коцаба підтвердив «Малакаві» інформацію про те, що він буде писати заяву в прокуратуру, в якій попросить дати оцінку діям ректора Прикарпатського університету Богдана Остафійчука і діям викладацького складу, які видалили журналістів із засідання позачергової Вченої ради.

Руслан Коцаба каже, що позачергове засідання мало бути цікавим перш за все тим, що там мали бути зачитані матеріали перевірки закладу працівниками КРУ, і розглядатися фінансові зловживання, в тому числі незаконне присвоєння викладачам університету вчених ступенів.

«Вони дійсно, як самі і зауважили, боялися виносити сміття з хати», — відзначив Руслан Коцаба.

Проте їх дії є однозначно не законними, адже університет є бюджетним закладом. Члени Вченої ради невмотивовано загадали про акредитацію, яка була не потрібна, а також своїми діями перешкоджали роботі ЗМІ.

Леся, 12.12.2011 12:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини