Вуличні опитування у Івано-Франківську на тему «22 червня»

Не зважаючи на контраверсійне ставлення прикарпатців до подій Другої Світової війни, абсолютна більшість івано-франківців вважають, що 22 червня слід відкинути політичні чвари і молитвами вшанувати жертв війни.

Про це повідомив головний редактор Інтернет-телебачення Івано-Франківська «Народне ОКО» Руслан Коцаба, зіславшись на результати проведеного ним в місті вуличного опитування із використанням голосувального чарту.

Зі слів політика, поновити практику вуличних опитувань після досить тривалої перерви його спонукала істерія, яка протягом останніх двох тижнів нагніталась у всеукраїнських та регіональних ЗМІ навколо 22 червня.

«Говорили про можливі провокації, - розповідає пан Коцаба, - про те, що в західноукраїнських містах плануються криваві сутички і таке інше».

Серед запропонованих Русланом традиційних 5 варіантів відповіді на запитання «Що є для вас 22 червня?»:

«спочатку на паради, а потім на бойню (український історичний досвід)»,

«у цієї провокації російське коріння»,

«звичайний робочий день для звичайного агрофітнесу»,

«молимось за душі невинно убієнних»,

«тільки недоумки cвяткують 22 червня»

впевнено переміг варіант про вшанування загиблих. За нього проголосували майже 70% учасників опитування.

«І це радує, - зазначає пан Коцаба, - адже засвідчує, що, якою б не була політична ситуація в країні і політична кон’юнктура, наші люди завжди залишаються моральними богомільними людьми».

Були й такі, які вважають, що святкувати день початку кривавої війни, яка забрали мільйони життів українців можуть лише недоумки, таких була меншість – лише четверо, для шістьох опитаних 22 червня – простий робочий день, трьох – непокоїть український історичний досвід. Агресія більшої половини «голосувальників» була спрямована переважно на чинну владу та хабарників-чиновників.

Дискусія біля «вільного мікрофону» раз у раз перетікала на сучасні проблеми, а деякі із респондентів відзначали, що істерія навколо роздутих «9 мая» і «22 червня» - це тільки засіб сучасної клептократичної верхівки відволікти увагу чесних людей від обкрадання їх неконституційними пенсійними чи податковими законами.  Загалом Руслан Коцаба задоволений результатами опитування, адже вони дають надію на те, що здоровий глузд при карпатців не дозволить перетворити історичну пам'ять на яблуко  розбрату.

 

 

Леся, 23.06.2011 15:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини