«Народне ОКО» провело опитування франківців на тему пенсійної реформи

10 липня 2011 року, на Вічевому Майдані Івано-Франківська, активістами Івано-Франківського  інтернет-телебачення «Народне ОКО» здійснювалося чергове бліц-опитування мешканців міста.

Незмінним ведучим цього вже звичного для міста вуличного перформенсу є провокативний Руслан Коцаба, головний редактор і власник інтернет-ресурсу OKO.IF.UA

Цього разу темою голосування була прийнята 9-го липня о 2 годині ночі 40 (!) депутатами, присутніми у сесійній залі Верховної Ради та 248 картками для голосування пенсійна реформа, яка, на думку більшості політологів, повністю обвалила рейтинг Партії Регіону і особистий рейтинг колись перспективного політика С.Тігіпка.

Дискусія біля «вільного мікрофону» вирувала пристрасна і бурхлива. 

Користалися можливістю аргументувати власний варіант відповіді переважно громадяни передпенсійного та пенсійного віку. Ведучим Русланом Коцабою віталася щирість, доказовість, відсутність лайки і закликів до насильства.

Отже, у підсумку за годину голосувальний чарт зібрав наступну кількість відповідей городян:

Дуже вчасна і розумна реформа – 6 голосів;

Ми заслуговуємо на тих, кого собі обираємо – 42 голоси;

Можливість мирних змін втрачена. Чекаємо на втрату Держави – 28 голосів;

Мені байдуже – я готуюсь до війни – 8 голосів;

Мені байдуже – я готуюсь до втечі з України – 0 голосів

Результати «з натяжкою» можна вважати репрезентативними. Але навіть зважаючи на спеку, пасивність громадян та малолюдність у годину вуличного опитування, тенденції видно навіть не спеціалісту-соціологу. Розчароване у зраді владою моральних ідеалів суспільство стрімко радикалізується і стає дорослішим.

Проте варіант-переможець свідчить про розуміння громадою відповідальності за власний вибір на виборах і потребу постійної вимогливості до влади. Теж для чинної влади є серйозним попередженням низький рівень підтримки пенсійної реформи – тільки 6 гол.

Леся, 11.07.2011 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини