«Варвари наносять тілесні ушкодження». В мережі показали, як патрульний начебто зламав палець екс-міліціонеру

В мережі показали фрагмент відео, на якому патрульні намагаються посадити в автомобіль колишнього міліціонера, голову партії «Громада і Закон» Михайла Ільницького. Патрульний Леонід Гончарук намагався одягнути чоловікові кайданки, можливо, саме в цей момент він йому начебто зламав мізинець. Принаймні Ільницький на відео саме про це говорить.

Відео у мережі опублікували під ніком Alex Peacekeeper. Цей користувач вказує на свою причетність до партії «Громада і Закон», там, судячи із інформації у Фейсбуці він працює.

«Троє варварів наносять тілесні ушкодження Михайлові Ільницькому, прошу оцінити їх "професійні дії"!» - так він прокоментував відео.

Насправді, в мережі опубліковано не все відео затримання. Зокрема немає того фрагменту, де затриманий Ільницький, як стверджують патрульні, чинив опір представникам правоохоронних органів.

Нагадаємо,  суд відсторонив Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

Окрім того, голова МВС Арасен Аваков відзначив, що генпрокурор Юрій Луценко, відреагує на справу франківського патрульного. Також міністр повідомив, що має намір нагородити відстороненого від роботи Гончарука за те, що він врятував життя самогубці.

Відзначив, що у діях патрульного не було умисного перевищення влади і  голова ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

25 жовтня апеляційний суд поновив на посаді Гончарука. Разом з тим Ільницький вважає процес політичним і не виключає, що його міг «замовити» голова МВС Арсен Аваков.

Леся, 27.10.2017 13:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини