Олександр Сич: «Сьогодні відбувається кадрова окупація Галичини»

На переконання народного депутата України від ВО «Свобода» Олександра Сича, систематичне призначення на керівні посади в області осіб з інших регіонів України є виявом «кадрової окупації» Галичини.

Таку точку зору Олександр Сич висловив у Івано-Франківську 1 листопада.

Виступаючи на віче з нагоди 95-ї річниці створення ЗУНР, свободівець серед іншого зокрема відзначив: «Складається враження, що ми, немов ті аборигени, наскільки нездатні до управління органами влади, що навіть не можемо мати свого автохтонного галицького прокурора, начальника міліції, начальника СБУ… Натомість обов’язково має бути донеччанин, дніпропетровець, одесит і тому подібне».

«Як це трактувати, як не кадрову окупацію?! І чим вона відрізняється від тої окупації, яку свого часу чинили на Галичині поляки чи совєти?!», – наголосив Олександр Сич.

Окрім того, як зазначив свободівець, сьогодні в системі органів публічної влади, попри декларування європейської орієнтації у розвитку, насправді пропагуються цінності азійського кланового підходу.

«Будь ласка, проаналізуйте виконавчі органи влади в області. Хто в них керує, окрім представників однієї політичної сили – Партії регіонів?! Невже більше немає інших розумних, освічених людей! Це – азійський клановий підхід», – повідомив Олександр Сич.

Як резюмував свободівець, Галичина цілком реально може стати «локомотивом» європейської інтеграції України. В той же час, на противагу цьому, сьогодні м’яко й нібито ненав’язливо здійснюється централізований процес розмивання культурно-ментальної ідентичності Галичини. 

Леся, 04.11.2013 09:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини