Олександр Сич: «Чиновницький формалізм й небажання реагувати на людські проблеми – характерна особливість чинного режиму»

На переконання народного депутата України від ВО «Свобода» Олександра Сича, чиновницький формалізм й вперте небажання органів влади реагувати на повсякденні проблеми громадян є типовою ознакою існуючої бюрократичної моделі та характерною особливістю чинного режиму загалом.

«Ледь не основним гаслом виборчої кампанії чинного Президента було сумнозвісне «почую кожного». Пройшло три роки, а буденні проблеми пересічних громадян влада не те, що чути – помічати не бажає. Чиновницький формалізм на всіх щаблях управлінської вертикалі органічно доповнюється хижацькими, асоціальними та відверто брутальними методами задоволення чільним режимом корпоративних інтересів його очільників», – коментує Олександр Сич.

За словами свободівця, підтвердженням цього є, зокрема, і ситуація, що склалася на вулиці Шопена у м. Івано-Франківську, де мешканці тамтешніх будинків через перманентний, несанкціонований рух автотранспорту вже тривалий час не можуть домогтися від чиновників і правоохоронних органів забезпечення дотримання правил дорожнього руху й реалізації їх законного права на громадський спокій, безпеку та комфортні умови проживання. Нагадаємо, незважаючи на встановлений дорожні знак «Рух заборонено», який станом на сьогодні пошкоджено, на цій вулиці щодня здійснюється інтенсивний рух автотранспорту, що створює постійний шум, дискомфорт та загрожує безпеці й здоров’ю мешканців і їх дітей.

У відповідь на звернення мешканців вулиці Шопена, після того, як УМВС України в Івано-Франківській області не було вжито жодних дієвих заходів з метою вирішення означенного питання, Олександром Сичем було направлено депутатське звернення до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Втім, і це не вплинуло на ситуацію, яка склалася. У відповіді, надісланій міністром, зайвий раз лише констатується, що відновлення належного стану технічних засобів регулювання дорожнього руху є компетенцією «Дорожньо-ремонтно-експлуатаційного управління» виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, у компетенції якої знаходиться також і питання встановлення місць для паркування в обласному центрі. При цьому, розташування наряду ДПС з метою здійснення профілактичних заходів визначається виключно на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях концентрації ДТП.

«Вулиця Шопена в місті Івано-Франківську не є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод, тому несення служби особовим складом дорожньо-патрульної служби здійснюється на ній періодично», – зазначається у відповіді.

«Замість того, щоб за щораз перекривати вулиці та супроводжувати кортежі високопоставлених чиновників, ДПС не завадило б врешті зосередити діяльність на забезпеченні дотримання правил дорожнього руху та проведенні необхідних, елементарних профілактичних засобів. Сьогодні цього потребу не лише вулиця Шопена, її мешканці, а й сотні інших вулиць країни. За протилежних обставин, піклуючись про те, щоб окремі високопосадовці не потрапили у дорожню корку, ДПС ризикує просто-таки змусити жити у ній усіх пересічних громадян», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 23.10.2013 13:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини