Олександр Сич вважає, що УПА відродиться не в Галичині, а на Великій Україні

На переконання народного депутата України Олександра Сича, Українська повстанська армія сьогодні не може знову відродитися в Галичині та постати такою, якою вона була у першій половині ХХ століття.

Таку точку зору свободівець висловив під час урочистого віче з нагоди 71-ї річниці створення УПА, що відбувся 13 жовтня в Івано-Франківську.

«Галичина сьогодні окупована комуністичним матеріалізмом, совєтським пристосуванством і світоглядною колаборацією. Тому що кожен наш більш-менш високопоставлений галицький чиновник, коли їде до Києва на поклон і йому київські зверхньо кажуть, що ОУН є фашистською організацією, він, киваючи головою, каже «так-так фашистська». Бандерівці – бандити? Так-так – бандити! Тому що кожного разу, коли якийсь український науковець їде на організовані за польські гроші конференції, де розглядається питання Волинської катастрофи, коли йому кажуть там, що це ж «бандерівці-кровопивці» винні в тому, що сталося на Волині, українські науковці, підтакуючи, погоджуються з такими твердженнями. Або ж ті наші знамениті поети і письменники, які отримують гранти з Європи, де не люблять націоналізм, де націоналізм – це табу… Вони так само у свою чергу кажуть, що націоналізм – це погано, що це – нацизм, це – фашизм. Саме це і є світоглядною колаборацією!», - відзначив Олександр Сич.

Як зауважив свободівець, УПА сьогодні може постати на Великій Україні.

«Українська повстанська армія може постати сьогодні на Великій Україні, повернувшись до своєї колиски. До колиски Тараса Шевченка, до колиски Миколи Міхновського, Братства Тарасівців, до колиски Холодного яру… Сьогодні українці на великій Україні відчувають такий соціальний і національний гніт, який ми, галичани, відчували у 20-30-х роках минулого століття. І якщо я сьогодні кажу про постання УПА, то я не веду мову про військові підрозділи десь у степах Сходу чи у поліських пущах. Сучасні військові технології дозволяють вмить їх виявити і знешкодити. Однак я веду мову про УПА, як про об’єднання українців, яке, незалежно від назви, використовуючи сучасні реалії і новітні технології у кожній шпаринці українського суспільного життя, буде боротися за український інтерес на Українській землі. Я переконаний, що чим більше триває Українська держава, тим більшою буде кількість громадян, які прагнутимуть цього, прагнутимуть хорошої долі для своїх діток, своїх внуків на Українській землі», - резюмував Олександр Сич.

Леся, 14.10.2013 11:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини