Фракція ВО «Свобода» підвела підсумки за трирічну діяльність у міській раді

Пройшов звіт фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді за трирічну діяльність. Участь у заході взяли і народні депутати України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич та Руслан Марцінків. Керівники ВО «Свобода» наголосили, що пріоритети для фракції націоналістів залишилися незмінними, а здобутки свідчать про правильно обраний курс.

Жителі Івано-Франківська мали змогу наочно ознайомитись як з напрацюваннями кожного депутата, так і з загально фракційною роботою у міській раді: у залі розмістилися великі фото-стенди зі звітом кожного народного обранця, а про діяльність цілої команди розповів короткий фільм. Також перед присутніми виступили народні депутати України, голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич та екс-секретар міської ради Руслан Марцінків, які окреслили діяльність націоналістів в Україні та Івано-Франківську зокрема.

Усі ці неповні три роки місцеві свободівці боролися не лише за українські цінності, мову, культуру, боролися проти режиму Януковича і Азарова, свавілля та провокацій правохоронців, але ще й з бездіяльністю виконавчої влади та міського голови, які почасти залишались осторонь від конкретних справ, перекладаючи їх вирішення на плечі депутатів, або ж взагалі всіляко перешкоджали веденню господарки у місті. Однак, як засвідчив підсумок, найбільшій фракції в міській раді все ж вдається поступово та переконано реалізовувати задекларовані принципи.

Олександр Сич наголосив, що ВО «Свобода» впевнено та дієво тримає визначений курс, а тепер отримавши представництво у Верховній Раді розпочинає докорінні зміни в політичному житті країни. «Той тиск, оте безкарне свавілля правлячого режиму має відчути гідну відсіч. Ставши у нерівному поєдинку ВО «Свобода» навіть перебуваючи у меншості, як у Верховній Раді, демонструє незламну позицію, що з кожним кроком приносить все більше перемог. А місцеве самоврядування, де є більшість націоналістів, достойно тримає оборону та докладає усіх зусиль, щоби вирішити місцеві проблеми».

Руслан Марцінків зауважив, що аналізуючи передвиборчу програму ВО «Свобода» та здобутки за неповних три роки у міській раді, можна з упевненістю сказати, що міські депутати від фракції ВО «Свобода» не тільки дотримуються виголошених обіцянок, але й більшість задекларованих принципів уже виконали. 

«Ми йшли до Вас з конкретними ідеями, зараз ми впевненими кроками їх реалізовуємо. Ми йшли до Вас радитися. Нам важлива думка жителів, тож для того й постійно йдемо до людей. Тільки за умови двосторонньої співпраці депутатів-мешканців можна справді триматися правильного курсу», - підкреслив свободівець.

Однією із головних проблем Івано-Франківська була і залишається нестача місць у дитячих дошкільних закладах. І тільки за неповних три роки саме свободівці взялися за її вирішення. 420 додаткових місць у садочках відшукали депутати внаслідок злагодженої та систематичної роботи. Однією із головних заслуг теперішньої каденції стало відновлення роботи дитячого садка «Ромашка», який депутати буквально відвоювали та повернули до первинного призначення. «Свободівці» ініціювали будівництво нового дитсадка у мікрорайоні Пасічна на 150 місць, а також проводяться роботи по відкриттю ІІ черги садочку «Ромашка на Вовчинецькій, 210. Завершуються роботи по будівництво дитячого садка в селі Вовчинці та розпочато підготовку до будівництва дитячих садків у інших приміських селах. А ініційований громадський контроль за влаштуванням в ДНЗ – електронна реєстрація, експертами визнана кращою в Україні.

Стан міських доріг потребував також не меншої уваги від депутатів. Наше місто одне з найбільш показових щодо занедбаності як центральних міських доріг так і, тим більше, між будинкових проїздів у житлових дворах. Держава не лише усунулась від вирішення цієї проблеми та ще й позбавила нас головного джерела надходжень на ремонт доріг – транспортного збору. 

Проте навіть у такій ситуації завдяки ініціативі нових депутатів, у місті зроблено багато заходів, які дозволяють побачити перспективу покращення якості доріг вже за декілька наступних років. Саме завдяки діям «свободівців» місто нарешті має власний асфальтний завод необхідної потужності.

Всі дороги, які капітально ремонтуються з 2011 року мають гарантію на обслуговування. Ремонт найбільш завантажених ділянок проводиться вночі, сучасною технікою за новітніми технологіями.За останні два роки у Івано-Франківську зроблено в понад 10 разів більше доріг та перехресть ніж за попередній період.

Депутати цього скликання доклали чимало зусиль та зробили чіткі кроки щодо ефективного механізму ремонту житлового фонду. За два роки завдяки програмам започаткованим «свободівцями» у Івано-Франківську поточно та капітально відремонтовано дахи у 48 будинках, підвальні розгалуження у 41 будинку, замінено стояки гарячого та холодного водопостачання у 18 будинках, проведено ремонт сходових кліток у 65 під’їздах, повне або часткове утеплення у 7 будинках, інших видів робіт у 16 будинках. Якщо до цього переліку додати роботи проведені за підтримки фонду на виконання депутатських повноважень депутата-мажоритарника від «Свободи», то загальна кількість таких об’єктів збільшиться до понад 500.

Організація дитячого дозвілля – не менш важлива складова для ВО «Свободи». Задля забезпечення веселого дозвілля депутати активно споруджують та відновлюють у дворах різних мікрорайонів міста дитячі майданчики. За два з гаком роки місто отримало 67 нових майданчики.

Традиційно націоналісти докладають усіх зусиль, аби спорудити пам’ятники Українським Героям, регулярно закликають громаду до спільного відзначення пам’ятних національних дат. Впродовж трьох років у Івано-Франківську відкрито памятник Коновальцю, Пластунам, що не зрадили своїх присяг, Борцям за волю України у мікрорайоні Пасічна, скульптуру ЛеоМола «Тарас Шевченко», встановлено знак Першій українській, відкрито барельєф Марку Боєславу та пам’ятну дошку Романові Роговичу. Кампанія ініційована свободівцями привела до реконструкції та відновлення «візитівки» міста, брами Палацу Потоцьких.

Руслан Марцінків наголосив, що саме з ініціативи свободівців запрацював сайт міської ради, регулярно проводяться депутатські прийоми та зустрічі з громадою. «Депутати продовжують бути відкритими та близькими до людей. Можливо не все їм вдається вирішити, не на все вистачає часу, адже кожен з них має своє основне місце роботи.

Окрім багатьох виконаних добрих справ визначено головні напрямки та закладено підвалини подальшого розвитку міста.

Загалом програма міської організації ВО «Свобода» за три роки виконана приблизно на 65%. Ми хочемо подякувати усім людям, які допомагають нам у цій, повірте, не легкій роботі. Але хто як не ми з вами маємо її виконати. Ми щиро віримо, що з підтримкою людей нам все вдасться», - резюмував народний депутат.

 

Леся, 10.09.2013 09:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини