Олександр Сич: «Хто відповідатиме за невідремонтовані садочки, школи та дороги в Івано-Франківську?!»

З таким запитанням звернувся до керівництва держави народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич, виступаючи 2 липня під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України.

«Скарбниця порожня – останні два тижні на скарбничих рахунках немає коштів для зарплат і виплат відпускних бюджетникам. В Івано-Франківську скарбниця блокує майже 14 млн. грн.», – наголосив Олександр Сич.

За словами свободівця, у зв'язку зі свавіллям державної скарбничої служби в українських містах досі не відремонтовано садочки, школи, дороги. Через відсутність коштів унеможливлюється нормальне функціонування комунальної сфери, блокується проведення заздалегідь запланованих робіт.

«Країна вступила в новий етап "пакращення" вже "покращеного" життя!»,– зауважив Олександр Сич.

Як відзначив депутат, ситуація в державі катастрофічна. Індекс реального ВВП досяг від'ємного показника – мінус 1,3. Валютні резерви Національного банку України за минулий рік зменшилися на 7,2 млрд. Зростає від'ємне сальдо зовнішнього торгового балансу. Державний борг зріс на 4,7 млрд. грн. і таким чином перевищив обсяг державного бюджету. Прибутки підприємств за І квартал 2013 року порівняно з минулим роком зменшилися на 4,2 млрд., збитки зросли на 3 млрд.

«Дані ООН свідчать, що вже близько 80% українського суспільства перебуває на межі злиденности. В той же час 100 олігархів України за попередній рік збільшили свої доходи на 1 млрд., і вони сумарно досягли 55 млрд. Це нацизм у реальній дії. Нагадаю, що нацизм – це зверхність. У випадку німецького нацизму – це расова зверхність, у випадку донецького нацизму – це зверхність донецького кримінального клану над ожебраченим українським суспільством. Замість того, щоби займатися поліпшенням економіки, нинішній режим сіє розгул криміналітету в державі і міжнаціональну ворожнечу», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 03.07.2013 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини