У день захисту дітей Карітас навчав малечу, як захищати свої права

1 червня у День захисту дітей Благодійний фонд "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" провів у Богородчанах  інформаційну акцію для дітей «Я – це я, і я маю право бути собою». Діти брали участь у  творчих конкурсах, вікторинах, іграх, майстер-класах. Різноманітні активності залучили до свята  дітей різної вікової категорії - від дошкільнят до старшокласників. Всі заходи  супроводжувалися заохочувальними подарунками та призами за перемоги і активність, що безумовно створило святковий настрій.

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. Діти в цікавий спосіб ознайомилися із основними статтями Конвенції ООН, своїми правами та обов`язками. Взяли участь в «Казковій правовій вікторині», де аналізуючи запропоновані  негативні ситуації, у які потрапив той чи інший казковий герой, визначали, яке право, зазначене в Конвенції про права дитини, було порушено стосовно цього героя.

Діти змагалися в інтелектуальному марафоні «Хто швидше?», приймали участь у вікторинах на правову тематику, розгадували кросворди, а також брали участь у майстер-класах з декупажу та виготовлення вітальної листівки у техніці "квілінг" . Конкурс малюнків на задані теми займав чільне місце в дитячому заході. Діти зображували на папері фарбами та олівцями своє бачення правового дитинства, проявляючи індивідуальність і особливість. Кожна назва  малюнка починалася із слів «Я маю право….» і була пронизана дитячими почуттями, емоціями, простотою і невимушеністю.

Накінець акції усі діти отримали «шпаргалки» на всі випадки життя - інформаційні буклети «Підлітки мають знати свої права!»

Захід відбувся в рамках проекту «Психоемоційна та  соціальна робота з дітьми,

які опинилися в складних життєвих обставинах» за підтримки відділу освіти, служби у справах дітей та  РЦСССДМ  Богордчанської РДА

Леся, 06.06.2013 09:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини