Карітас представив на Дні Івано-Франківська проект по боротьбі з торгівлею людьми

11 травня у рамках роботи містечка USAID на площі Шептицького Івано-Франківський Карітас презентував результати роботи проекту по боротьбі з торгівлею людьми “Ми маємо право знати більше”.

Під час святкування Дня міста USAID презентувало роботу своїх партнерських організацій з Івано-Франківська, які реалізовували проекти на території Прикарпаття. Мета містечка — показати, як Агенція США з міжнародного розвитку сприяє демократичному розвитку українського суспільства і підтримує різноманітні соціальні ініціативи місцевих громад.

Спільно з Міжнародною організацією з міграції та USAID БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” з березня 2012 року виконував проект з проведення превентивних заходів проти торгівлі людьми серед учнівської молоді зі шкіл-інтернатів області “Ми маємо право знати більше”. Відвідувачам містечка  USAID продемонстрували результати проекту, а також доволі неординарний підхід до боротьби з проблемою торгівлі людьми -- виставку коміксів “На межі”. “Це не звичайні комікси, вони побудовані на 7 реальних історіях, у які потрапили українські заробітчани”, -- розповіла Наталія Козакевич, виконавчий директор Івано-Франківського Карітасу.

 Відвідувачам павільйону робили невеличкий інформаційний екскурс у проблему торгівлі людьми, розповідали, як убзепечити себе  від потрапляння до рук работоргівців, а потім на закріплення цієї інформації працівники Карітасу провели ряд вікторин та ігор, зокрема, “Галопом по Європах” та “Рожеві окуляри”. Вигравав той, хто перший назбирав валізку з усіма необхідними “правильними” документами для подорожі закордон — паспорт, віза, запрошення на навчання чи на роботу тощо. Паралельно у містечку працював творчий куточок, де напередодні свята Матері соціальні працівники Карітасу допомагали дітям виготовляти вироби з бісеру та вітальні листвіки у техніці квілінг.

“За вже понад 10 років, протягом яких USAID спільно з МОМ підтримує в Україні проекти по боротьбі з торгівлею людьми, вдалося досятти помітних змін, - зауважує Роман Воронович, радник з питань громадських звя'зків Регіональної Місії  USAID в Україні, Білорусі та Модові. - Люди, які потрапляють до рук торгівців людьми, тепер знають, до кого вони можуть звернутися зі своєю проблемою, де можуть отримати психологічну та соціальну підтримку. А хто планує виїжджати закордон, може отримати інформацію стосовно того, як зробити це безпечним і правильним шляхом”.

 

 

 

Леся, 14.05.2013 14:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини