400 тис гривень виділено з міського бюджету на святкування Дня міста

Відзначення  351 річниці з нагоди «Дня міста» цього річ будуть святкувати 11 травня, адже офіційна дата припадає на Великодні свята.

Про це сказав сьогодні на прес-конференції міський голова Віктор Анушкевичус.

Передбачено провести 40 святкових заходів. З міського бюджету на святкування виділено 400 тис. гривень, що в двічі менше порівняно з попереднім роком, який був ювілейним.

Запрошенні іноземні делегації з міст-партнерів Івано-Франківська та дипломатичних представництв, з яких 12 підтвердили свою участь  - це Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, Посол Латвії в Україні,Аташе з питань культури Посольства Литви. Також в цей день по вулиці Січових стрільців 56 ,  буде відкрито центр польської та європейської культури.

«Щодо святкування Дня міста,то цього річ, воно буде скромним. Відбуватимуться традиційні заходи,такі як покладання квітів до пам’ятника Івану Франку, урочиста хода до якої долучаться іноземні гості,що традиційно відкриватиме святкування біля міської ратуші. Відбудуться традиційні фестивалі - «Свято ковалів»,»Прикарпатський вернісаж»,»Вгору серця»,фестиваль екстремальних видів спорту «Х- Гуцулія »,а також традиційна молодіжна шоу-програма на площі біля міського озера,ІІ Міжнародний дитячий фестиваль мистецтв «Вогні ратуші»,»Інформаційний день у містечку Агентства США з міжнародного розвитку,»І Міжнародний фестиваль «Карпатська кулінарна спадщина» даний конкурс ми хочемо популяризувати на Прикарпатті. Також жителів міста чекає на закінчення «Фестиваль феєрверків «Грім Карпат» в участь в якому візьмуть 5 команд з різних областей України»,- сказав міський голова Віктор Анушкевичус.


Денис Тиняний

Леся, 29.04.2013 14:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини