Про те, чому у «Малакави» не вийшло співпраці із «Буковелем»

Новини про кандидата в депутати по 83 одномандатному округу Олександра Шевченка викликають на «Малакаві» жваве обговорення, не завжди у коректній формі, що, звісно, не робить честі дописувачам. Зараз спробую пояснити чому.

20 серпня на сайті «Малакава» було опубліковано матеріал «Шевченко вдався до шантажу» із прес-конференції (оскільки журналістів видання на прес-конференцію не було запрошено, прямі мови Шевченка були взяті із відкритих джерел, відповідне посилання на джерела в статті було зроблено).

Буквально одразу, як тільки новина була опублікована, мені зателефонував мій знайомий, який сказав, що представники «Буковелю» просили у нього дізнатися, чи я можу за гроші зняти цей матеріал із сайту. Моя відповідь була однозначна: ні (тим більше матеріал уже коментувався, значить, його уже побачили відвідувачі сайту). Тоді було наступне питання: чи можу я за гроші змінити заголовок статті. Я знову відповіла: ні.

На цьому розмова закінчилася. Через якийсь час мені зателефонував   Володимир Юзюк, сказав, що саме він зараз відповідає за передвиборчу кампанію Олександра Шевченка. Він одразу відзначив, що знає про позицію стосовно «проблемної» статті. І запитав, чи можна працювати із сайтом на платній основі: тобто в місяць буде йти певна кількість матеріалів за гроші.

Оскільки я лише редактор сайту, а не власник і з усіх питань повинна радитися із керівництвом, то я пану Юзюку пообіцяла донести його пропозицію до власників і повідомити йому про результат.

Позиція власників така: «Малакава» у жодної політичної сили не бере гроші для розміщення політичних інформацій рекламного характеру. Це і було озвучено у розмові із керівником виборчого штабу Шевченка.

Очевидно, така відповідь для керівників штабу стала несподіванкою, оскільки тон розмови різко змінився із приємного і ввічливого, на агресивний. Пан Юзюк питав, як зробити так, щоб на сайті не було неправильно написаних статей. Я йому відповіла, що, якщо він вважає, що стаття написана неправильно, то він має повне право подати спростування, яке буде обов’язково опубліковане (спростування так представники штабу Шевченка і не вислали). Розмова завершилася, залишивши принаймні в мене, неприємний осад.

Був ще один крок порозумітися. 10 вересня на мою електронну адресу надійшов лист із такою пропозицією:

«Добрий день, Леся! 

Маємо для Вас особисто пропозицію щодо співпраці.

Bukovel Ski School знаходиться в активному пошуку компетентної людини на посаду прес-секретаря

Так як по власному досвіду співпраці з Вами можу вважати Вас ідеальним кандидатом, то пропоную Вам вийти зі мною на зв'язок і ми обговоримо усі нюанси роботи».

На зв'язок я вийшла, від пропозиції відмовилась.

Після цього я мала ще одну розмову із Володимиром Юзюком. Я йому телефонувала, щоб взяти офіційний коментар із приводу безкоштовних поїздок на «Буковель». Розмови не вийшло. Мені було сказано щось типу того, «ну то й що, що вам сказали, а мені сказали, що ви терорист». На що я відповіла: «Ну раз у вас є така інформація, можете звертатися до правоохоронних органів».

Ось так «Малакава» співпрацює із «Буковелем». Хочу відзначити, що у розмові із Юзюком я ні разу не говорила із ним у неввічливій формі, ні разу не ображала ні його, ні Олександра Шевченка, і ні разу не говорила на підвищених тонах.

Олеся Ткачик, головний редактор сайту «Малакава»

 

 

Леся, 25.09.2012 14:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини