Я задоволений тим, що народжений під прізвищем Шевченко – Олександр Шевченко

Якщо би не було Франка, не було би міста Івано-Франківськ, ми б жили в якомусь іншому місті, а може, би і не жили.

Про це вчора в ефірі телеканалу «Галичина» сказав кандидат в народні депутати по 83 одномандатному округу Олександр Шевченко.

Програма була присвячена 156 річниці із Дня народження Івана Франка. Якщо присутність на програмі нащадка Каменяра Рональда Франка була зрозумілою, то присутність разом із Франком Олександра Шевченка трохи здивувала. Якщо Рональд Франко говорив більше про твори свого відомого дідуся, то Шевченко зводив літературні питання автора програми до політики. Правда, все ж інколи згадував про тему програми і виправлявся.

«Коли я бачу, що до сих пір не має достойного відношення до Франка, немає в Києві музею Франка, не має фонду Франка, мені стає сумно… Потрібно об’єднуватися з нормальними націонал-патріотами, які не дадуть забути наших героїв», — відзначив Шевченко.

Також він заявив, що, можливо, створить фонд імені Івана Франка, який буде видавати премії Франка в літературі. На це Рональд Франко зауважив, що уже є премія імені Франка і переможців її визначають на державному рівні.

«Я не читаю укази, я не знаю. Премію Франка треба давати», — відзначив Шевченко.

Також кандидат в депутати відзначив, що людина такого рівня як Франко є транснаціональною. За його словами, українці повинні знати своїх героїв, бо тільки за цієї умови будуть непереможними. Далі Шевченко намагався поговорити про мовне питання і відзначив, що люди, які проживають на східній Україні, не є ворогами,бо їх змусили історично розмовляти російською мовою. Далі згадав про незалежність і додав, що Україна сьогодні є умовно незалежною державою і перейшов до опосередкованої агітації.

«Я задоволений тим, що народжений під прізвищем Шевченко. Це навіть можливо велика перевага перед іншими кандидатами. Але це і велика відповідальність», — сказав Олександр Шевченко.

Леся, 28.08.2012 09:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини