В Азарова визначилися зі столицею зимових олімпійських ігор

Уряд пропонує зробити столицею зимових Олімпійських ігор 2022 року Львів у випадку одержання права на їхнє проведення.

Про це сказано в техніко-економічному обґрунтуванні для проведення зимової Олімпіади в Україні в 2022 році, текст якого наводитьКомерсант-Україна.

Розроблювачем техніко-економічного обґрунтування для національного проекту "Олімпійська надія-2022" виступила німецька компанія PROPROJEKT Planungsmanagement & Projektberatung GmbH.

Раніше вона брала участь у підготовці ТЕО проведення літньої Олімпіади-2016 у Баку й зимової Олімпіади-2018 у Мюнхені. Обидві заявки не пройшли відбір. 

Згідно з ТЕО, розташування країни, а також клімат дозволяють Україні організувати проведення зимових Олімпійських ігор, аналогічних тим, які відбулися в 2010 році у Ванкувері (Канада) і які пройдуть в 2014 році в Сочі (РФ) і в 2018 році в Пхенчхане (Південна Корея).

Зокрема, передбачається, що змагання з хокею, керлінгу, ковзанярському спорту, фрістайлу, шорт-треку й фігурному катанню будуть проводитися у Львові.

Змагання зі стрибків із трампліна, лижному двоєборству, біатлону, лижним перегонам і сноуборду — у Тисовці (Львівська область), а з гірськолижного спорту — у Боржаві (Закарпатська область). 

Будівництво всієї інфраструктури буде здійснюватися згідно з вимогами Міжнародного олімпійського комітету.

Як повідомив глава Держагенції з інвестицій і керування нацпроектами Владислав Каськів, всі об'єкти були розділені на два класи.

До першого віднесені об'єкти, які зможуть окупитися й під які будуть активно залучати інвестиції - наприклад, гірськолижні комплекси.

Другу групу споруджень будуть будувати за державний рахунок - це об'єкти інфраструктури, а також деякі спортивні об'єкти - наприклад, льодовий палац.

Згідно з ТЕО, орієнтовний обсяг інвестицій - $10 млрд.

Слід зазначити, що витрати на Олімпіаду у Ванкувері склали $3,3 млрд, а бюджет на Олімпіаду в Сочі досяг 950 млрд руб. (близько $30 млрд).

Подальшою реалізацією проекту "Олімпійська надія-2022" буде керувати віце-прем'єр Борис Колесніков, призначений президентом Віктором Януковичем національним координатором подачі заявки на Олімпіаду-2022.

Колесніков відповідав за підготовку країни до Євро-2012. 

Нагадаємо, що одним із пунктів передвиборної програми кандидата в народні депутати Олександра Шевченка, є проведення зимової олімпіади на "Буковелі".

Леся, 12.09.2012 15:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини