Микола Томенко: Історія ухвалення закону про земельний банк показала справжнє обличчя партій

Заступник голови парламенту, один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що історія з ухваленням на минулому тижні закону, який  передбачає створення Державного земельного банку, дуже важлива для розуміння реального характеру діяльності нинішніх політичних партій.
 
Томенко нагадав, що в засобах масової інформації та серед експертів точиться багато дискусій про передчасність створення земельного банку, оскільки є не зрозумілими його статус і місце в системі ухвалення рішення на можливому ринку землі.
 
Віце-спікер також звернув увагу на те, що багато експертів говорять, що він (земельний банк) створюється під конкретних людей із сім’ї президента.
 
«Але для нинішньої ситуації, як на мене, важливий не лише шкідливий зміст даного закону, а й те, завдяки кому його нічне ухвалення стало можливим», - наголосив Микола Томенко.
 
Політик зазначив, що не беручи до уваги численні порушення законодавства та процедури ухвалення, прийняття закону стало можливим завдяки наполегливим незаконним діям одного з лідерів Комуністичної партії Адама Мартинюка та мовчазному схваленню депутатів фракції КПУ, які були присутні на засіданні.
 
Водночас, Микола Томенко назвав цікавим, що сьогодні в одній з найдорожчих передвиборчих політичних реклам – рекламі Комуністичної партії України – лозунг про недопущення продажу землі є ключовим.
 
«Цікаво, як серйозно розійшлися їх реальні дії зі змістом проплаченої політичної реклами партії», - зауважив він.
 
Віце-спікер також додав, що ухвалення закону про земельний банк стало можливим і за рахунок того, що значна кількість депутатів з так званих нових політичних провладних проектів здали в оренду Партії регіонів свої картки.
 
Він нагадав, що за цей закон проголосували і картки депутатів групи «Реформи заради майбутнього», і картки трьох народних депутатів парламентської групи політичної партії «Україна – вперед» (Н.Королевської, О.Логвиненка, Є.Суслова).
 
Тому, переконаний Миколи Томенко, «ця сумна історія має стати і повчальною, щоби розкрити очі на те, як разюче відрізняються політична реклама від реальних дій тих чи інших політичних партій».
Леся, 12.09.2012 09:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини