На Вічевому Майдані зварили гречану кашу з «тушками».

В Івано-Франківську відбулася акція "Депутатська тушонка", яка спрямована на виявлення потенційних "тушок" серед кандидатів у народні депутати. 

Політичний флешмоб пройшов під гаслом «Тушки треба їсти, а не голосувати за них» та «Тушки в кашу, а не в Раду». Присутнім пропонували скуштувати гречану кашу з тушонкою «тушкована депутатина»

Представник всеукраїнської громадської організації «Антикримінальний вибір» Ігор Цап розповів присутнім як розпізнати потенційних «тушок» в лавах об’єднаної опозиції.

За його словами, є три основні ознаки:

-          потенційні «тушки» нерідко мають кримінальне минуле;

-          є маловідомими широкому загалу;

-          нічого не робили до виборів.

«Потрібно голосувати за тих кандидатів, про яких ми чули не тільки під час виборів. Справжні кандидати активно діють весь час», - закликав Ігор Цап

Чому для презентації обрали і яким чином відбирали, саме таких кандидатів,  як Віктор Анушкевичус, Богдан Гдичинський, Василь Гладій, Анатолій Дирів та Олександр Левицький представник громадської організації не відповів. Тільки зазначив, що, як вважає «Антикримінальний вибір», це люди які відберуть голоси у справжніх опозиціонерів.

«За нами ніхто не стоїть. Ми не агітуємо «за» чи «проти» якоїсь політичної сили, ми просимо уважно і обережно голосувати. Акція покликана спрямувати людей не вестися на пайки та продуктові подачки. Ми пригощаємо гречкою задарма. Гречана каша – проти всіх «гречкосіїв», які купляють голоси, ми їх випередили», - наголосив один із організаторів акції Ігор Цап.

Чому ж надруковані етикетки на банках та бочках із зображенням кандидатів російською мовою, організатор акції немає уявлення.

Натомість Олександр Левицький, якого назвали на акції «тушкою», заявляє про те, що це відверта провокація проти нього. Більше того, він навіть готовий зустрітися на дебатах із організатором акції і викласти свою позицію і вислухати аргументи іншої сторони з приводу того, що він являється тушкою.

«Це оплачена дешева провокація. Тут більше не має що коментувати і робити комусь піар. Я готовий зустрітися на дебатах із організаторами акції і вислухати їх аргументи і навести свої», — відзначив в коментарях «Малакаві» кандидат в народні депутати по 88 округу від Об’єднаної опозиції Олександр Левицький.

 

Леся, 11.09.2012 17:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини