Рада Європи: Коли Тимошенко у в’язниці, визнати вибори - проблема

Генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд визнає, що перебування одного з лідерів опозиції в ув’язненні є проблемою для визнання парламентських виборів в Україні.

Про це він сказав, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

"Я визнаю, що коли один з основних лідерів опозиції перебуває у в'язниці, - це проблема".

Ягланд укотре нагадав, що ставити під сумнів укладені під час прем'єрства Юлії Тимошенко газові контракти з Росією краще було б не в суді, а демократичним шляхом.

"Було б, звісно, краще піддавати можливому сумніву газову угоду в межах парламенту та віддати її (Тимошенко) на суд виборця", - наголосив він.

Генсек Ради Європи також зазначив, що важливою умовою чесних виборів є можливість рівного доступу всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ.

Ягланд також повідомив, що місія спостерігачів Ради Європи на парламентських виборах в Україні координуватиме свою роботу з місією спостерігачів ОБСЄ.

"Так, справді, в нас будуть наші спостерігачі. Я не можу наразі сказати точно, де саме вони працюватимуть. Важливо те, що вони справді координуватимуть свою роботу з місією спостерігачів ОБСЄ, які тут і які вже почали працювати заздалегідь", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Крім того, генсек зустрівся з президентом Віктором Януковичем, який подякував йому за підтримку реформ.

"Ми вдячні за співробітництво, що ми мали під час підготовки Карного процесуального кодексу України", - зазначив він.

Ягланд також зустрівся з лідером об'єднаної опозиції Арсенієм Яценюком. На зустрічі обговорювалися питання вільних та прозорих виборів в Україні, ролі міжнародних спостерігачів на них, боротьба з корупцією, реформування судової системи та проблеми зі свободою медіа в Україні.

Ягланд передав вітання екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Інтерфакс-УкраїнаУкраїнські новини

Леся, 11.09.2012 08:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини