Володимир Бондаренко: Влада готує найбільшу в нашій історії фальсифікацію виборів

Нинішня влада широко використовує маніпулятивні технології для фальсифікації майбутніх результатів парламентських виборів в Україні.
 
Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Бондаренко

«Чому результати виборів можуть не відповідати реальним соціологічним дослідженням? Тому що йде підготовка до найбільшої в нашій історії виборів фальсифікації», – відзначив він. 
 
Політик наголосив, що при жеребкуванні в ЦВК, за результатами якого формувалися окружні виборчі комісії, «дивним чином поталанило таким партіям як «Русский блок», «Русь единая», партії Корчинського, анархістам, і практично жодна партія, яка дійсно представляє українські інтереси, туди не потрапила».    
 
За словами Володимира Бондаренка, ОВК «створені таким чином, що вони абсолютно не відображають реальну політичну картину в Україні, а тепер вони ще й будуть формувати дільничні комісії, тобто спотворювати цю картину далі».

На переконання депутата, такі результати жеребкування «були спроектовані спеціально».

Парламентарій відзначив, що кандидати від влади, які балотуються в мажоритарних округах, намагаються маніпулювати виборцем, зловживаючи владними повноваженнями та доступом до бюджетних ресурсів.
 
«Найстрашніше те, що бюджетні гроші – наші гроші – використовуються для того, щоб окремі кандидати, не викладаючи жодної копійки зі своєї кишені, виставляли по округу щити «Вибачте за ремонт» зі своїм підписом. Хіба це ремонти за їхні гроші? Ні!» – зазначив народний депутат.
 
«Був такий чиновник Філатов, який керував «Київводоканалом» шість років. При ньому були закриті всі без винятку бювети. Він член ГАКу. Сьогодні на Борщагівці й по всьому місту висить їхня реклама: «Ми відкриваємо бювети». А для чого ж ви їх закрили? Чого ж ви знущалися з людей усі ці роки, а сьогодні, перед виборами, знайшлись герої – відкривають бювети», – наголосив Володимир Бондаренко.
 
За його словами, «люди вже сьогодні розуміють, що це така технологія: якщо не можуть нічого дати, то треба забрати, а потім повернути і сказати: от я вам повернув».

«Сьогодні соціальні служби в Києві прийняли до себе на роботу за державний кошт по сто людей, які будуть ходити, розносити подарунки нібито від соціальних служб міста, але агітувати за конкретних кандидатів. Я вважаю, що це злочин, коли літніх людей будуть прямо купувати, а потім зберуть їхні бюлетені й використають для провладних кандидатів – і не обов’язково з Партії регіонів», – зазначив Володимир Бондаренко. 

«Оці приховані кандидати від влади мають повну базу персональних даних виборців, яка сьогодні вважається недоступною ні для кого. Таким чином, вони мають прямий вихід на людей – з телефонами, з квартирами тощо», – зауважив парламентарій.  

Серед технологій, які використовуються владою, він також назвав перенесення виборчих дільниць.
          
«У моєму районі, наприклад, вирішили, що 12 будинків повинні голосувати аж за шість кварталів, щоб люди туди не пішли. А це якраз зона моєї найбільшої підтримки – я там живу. І так вони маніпулюють, скрізь потроху  відщипуючи», – сказав Володимир Бондаренко.
 
Ще один метод фальсифікації, який, за словами політика, використовуватиметься провладними кандидатами – це організація масового голосування виборців з інших регіонів. 

«Ця технологія доступна великим будівельним компаніям – у Києві вони переважно перебувають у руках представників Партії регіонів. Вони залучають сюди велику кількість людей на будівельні роботи і будуть намагатися схилити їх до голосування за певних кандидатів», – підкреслив Володимир Бондаренко.
Леся, 10.09.2012 11:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини