Вадим Войтик: Чорним піаром проти ЄРЦ та Сича займається комунальна мафія

3 серпня в Івано-Франківську з’явилися наліпки з текстом «Заплатив ЄРЦ – оплатив вибори Сичу». Щоб з’ясувати походження чорного піару  Івано-Франківська прес-служба Громадянської мережі  ОПОРА звернулася за коментарями до директора КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадима Войтика.

«КП ЄРЦ - муніципальне підприємство, яке є оператором житлово-комунальної реформи, яка триває в Івано-Франківську. Реформи непростої, для багатьох - неоднозначної, для України - унікальної. Реформи, що покликана передати всі повноваження з управління спільною власністю від радянських рудиментів - жеків на користь мешканців. Тож єдиною зацікавленою стороною в такому чорному піарі є так звана комунальна мафія, що втратила можливість безконтрольно розбазарювати кошти та все ще має надію повернути собі бодай частину повноважень, - припускає директор підприємств Вадим Войтик. - Щодо одного з представників цієї відставної "гвардії", який систематично паплюжив ділову репутацію підприємства голослівними наклепницькими заявами, ЄРЦ вчора подало цивільний позов».

2 серпня юристи ЄРЦ подали позов до суду на керівника громадської організації «Народний контроль» Михайла Вінтоняка. Причиною для позову стали систематичні наклепи на підприємство. Колишній заступник начальника міського УЖКГ Михайло Вінтоняк неодноразово заявляв з телеекранів та шпальт газет про те, що КП ЄРЦ відмиває гроші на передвиборчу кампанію Олександра Сича. 

«Кошти підконтрольної більшості у міськраді комунальної структури ЄРЦ направляються на рахунки створених Свободою комунальних підприємств. Ці фінансові потоки фактично є безконтрольними, що дає змогу акумулювати їх для передвиборчої кампанії» - сказав Вінтоняк у прямому ефірі на ТРК «3-студія».

Стосовно нецільового використання коштів Вадим Войтик зауважує, що «міському, комунальному підприємству навряд чи можливо фінансувати будь-що, крім своїх безпосередніх статутних цілей. І політичну кампанію національного рівня - тим паче. За останні місяці КП ЄРЦ перебуває під постійним контролем антимонопольного комітету, УБЕЗ, УБОЗ, санітарної служби, архбудконтролю, держфінінспекції, податкової служби, органів прокуратури. Здійснювати у таких умовах будь-яке нецільове використання коштів - самогубство. Тож ні, ЄРЦ не фінансує виборчу кампанію Сича»

Леся, 06.08.2012 08:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини