Об’єднана опозиція «Батьківщина» передала до ЦВК списки кандидатів у депутати

Лідери Об’єднаної опозиції «Батьківщина» передали до Центральної виборчої комісії  списки кандидатів у народні депутати для реєстрації.
 
Документи до ЦВК принесли голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, керівник Центрального виборчого штабу Олександр Турчинов, члени Ради Об’єднаної опозиції Борис Тарасюк, Анатолій Гриценко, народні депутати  Руслан Князевич, Сергій Соболєв, Юрій Одарченко та інші.
 
Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Турчинов повідомив, що опозиція також внесла заставу, як того вимагає закон.
 
За його словами, кошти перераховано не тільки за депутатів, які балотуються за партійним списком, а й за кандидатів, які балотуються по мажоритарним округам.
 
Також Олександр Турчинов повідомив, що вже не будуть вноситися зміни до списку кандидатів від опозиції.
 
«Ніяких змін немає, тому що з’їзд затверджує списки», - сказав він.
 
У свою чергу Арсеній Яценюк повідомив, що список погоджено за рішенням керівництва семи партій.
 
«Звичайно, він міг бути кращий. Ми недопрацювали у цьому питанні, тому що у нас немає акторів, письменників, співаків. У нас фахові політики, правники, люди, які працювали в органах місцевого самоврядування, люди, які прийшли горнило боротьби з Януковичем і люди, які покажуть нову якість роботи», - запевнив Яценюк.
 
Він також підкреслив, що всі кандидатури, незважаючи на певні чутки про них у ЗМІ, були внесені після ретельної перевірки їх роботи, і «ніяких випадкових людей у список Об’єднаної опозиції не брали».
 
«Всі люди, яких ми взяли в список, відзначились наполегливою персональною роботою», - повідомив Арсеній Яценюк.
 
Лідери Об’єднаної опозиції також вважають, що включення до списків Юлії Тимошенко та Юрія Луценка є не лише важливим політичним моментом, а й юридичним.
 
Зокрема, Арсеній Яценюк наголосив, що стосовно Юрія Луценка уже є рішення Європейського суду, яке визнало, що його переслідування було незаконними та носило політичний характер.
 
Лідери Об’єднаної опозиції не мають сумнівів, що опозиція отримає перемогу на виборах, а у Верховній Раді буде сформована демократична більшість.
 
За їх словами, у першу чергу опозиція домагатиметься звільнення політичних в’язнів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також працюватиме над новою якістю української політики.
Леся, 03.08.2012 15:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини